Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O celebră cântăreață și compozitoare a decedat (video)

ro

02 Oct, 2014 21:48 2240 Marime text
Lynsey de Paul (Lynsey Monckton Rubin), cântăreață și compozitoare, născută în data de 11 iunie 1950 a decedat la data de 1 octombrie, informează The Guardian.

Pe parcursul anilor 1960 și începutul anilor '70 a fost un compozitor popular în Marea Britanie, fiind una dintre primele femei muzicieni care s-a făcut remarcată ca un compozitor de hituri pop într-o lume dominată de bărbați, și prima care a câștigat un premiu Ivor Novello. Lynsey de Paul a murit subit la vârstă de 64 de ani. 

Lynsey de Paul a avut o carieră de succes fiind coautorul piesei Barry Blue's Dancin' on a Saturday Night. De asemenea, a înregistrat mai multe top 10 hit-uri, inclusiv Sugar Me and Won't Somebody Dance With Me. Ea a scris, de asemenea, muzică pentru emisiuni de televiziune, și mai târziu pentru desene animante și spectacole de teatru.

S-a născut într-o familie de evrei din nordul Londrei și a fost fiica lui Meta și Herbert Rubin. Tatal ei a fost dezvoltator imobiliar. Încă de copil, Lynsey a învățat pian clasic și mai apoi a studiat arta si design la Hornsey College.

Ea a devenit un militant în campaniile de auto-apărare pentru femei, producând un DVD, Taking Control, și prezentând un documentar de televiziune, Eve Strikes Back (1992), pe aceeași temă.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii