O constănţeancă în Guvern Iată noii miniştri, averile şi CV-urile lor
O constănţeancă în Guvern: Iată noii miniştri, averile şi CV-urile lorPremierul Emil Boc a anunţat oficial remanierea miniştrilor Videanu, Vlădescu, Şeitan, Dumitru, Sandu şi Berceanu. Miniştrii propuşi pentru a-i înlocui pe cei care au fost remaniaţi sunt Gheorghe Ialomiţianu, la Ministerul de Finanţe, Valeriu Tabără la Agricultură, Ioan Botiş la Muncă, Anca Boagiu la Transporturi, Valerian Vreme la Comunicaţii, Ion Ariton la Economie.
Premierul a precizat că propunerile de miniştri vor fi trimise preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Constituţiei. Noile numiri urmăresc două scopuri, potrivit premierului: continuarea proiectelor de reformă începute şi trecerea pe creştere economică în 2011.
Cine sunt noii miniştri şi ce deţin
Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, nominalizat pentru şefia Finanţelor, este fiscalist şi susţine crearea de locuri de muncă sau menţinerea celor existente prin facilităţi fiscale şi accesul la unele resurse financiare, precum şi renunţarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite.
Gheorghe Ialomiţianu are, împreună cu soţia, nouă terenuri în judeţul Braşov atât în perimetrul municipiului dar şi al localităţilor din preajmă. Dintre acestea, un teren de 1.200 de metri pătraţi în Prejmer, altul de 1.600 în Bran şi unul de 400 de metri pătraţi în Braşov. Ialomiţianu are şi o colecţie de tablouri în valoare de 40.000 de lei. Deputatul nu deţine participaţii la nicio firmă în schimb soţia sa este în consiliul de administraţie la patru societăţi şi prestează servicii pentru alte 3 firmede peurma cărora încasează aproape 100.000 de lei pe an.
Vezi declaraţie de avere
Deputatul PDL Valeriu Tabără, nominalizat pentru a-l înlocui pe Mihail Dumitru în funcţia de ministru al Agriculturii, a mai deţinut acest portofoliu în Guvernul Văcăroiu, între 1994 şi 1996. Tabără este preşedinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară şi Servicii specifice din Camera Deputaţilor, a fost parlamantar PUNR şi PDL. Potrivit CV-ului, Tabără este autor a două soiuri de "cânepă dioică" omologate, Lv110 şi Silvana, şi "autor şi coautor de legi şi a mii de amendamente la legi".
Valeriu Tabără deţine un teren de 4.200 de metri pătraţi în satul Ianova din judeţul Timiş şi un teren intravilan de 150 de metri pătraţi în Timişoara.Familia deţine câte-o casă în ambele locaţii.Valeriu Tabărăconduce un Renault Megane din 2007, cumpărat în rate. Tabără are şi două depozite bancare de 103.000 şi 5.800 de lei la BRD respectiv Raiffeisen.
Deputatul PDL Ioan-Nelu Botiş, nominalizat pentru portofoliul Muncii, a fost, între 2001 şi 2004, viceprimar al municipiului Bistriţa şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD. Ioan-Nelu Botiş este deputat ales în circumscripţia electorală 6 Bistriţa Năsăud, colegiul uninominal 1. El a a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.
Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Botiş are un teren intravilan de 1929 metri pătraţi în judeţul Cluj, o casă de 390 metri pătraţi şi un spaţiu comercial de 836 metri pătraţi, ambele în Bistriţa. Conform documentului, el are tablouri în valoare de 3000 de euro şi un împrumut bancar de 50.000 euro, contractat în 2006 şi scadent în 2020.
Vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu, nominalizată pentru şefia Transporturilor, a deţinut aceeaşi funcţie în 2000, în Cabinetul Isărescu, în perioada august-decembrie. Ea afirmă, în CV, că are şapte ani de experienţă în colaborarea cu instituţiile financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, PHARE şi Fondul Monetar Internaţional. În perioada august 2005 şi aprilie 2007 a fost ministru al Integrării Europene în Cabinetul Tăriceanu.
Ea deţine un autoturism Seat, declară bijuterii de aur achiziţionate sau moştenite din 1968 până în prezent, tacâmuri, vase, vaze, rame de icoane moştenite în 1995, şi obiecte de artă şi cult din 1995. Boagiu are o casă în Bucureşti, achiziţionată în 2001 şi un apartament la Constanţa, achiziţionat în 2004. Vicepreşedintele Senatului are o datorie de 40.000 de euro contractată în 2007 şi scadentă în 2027 la o persoană fizică, precum şi o datorie la Alpha Bank, scadentă în 2038, în valoare de 288.660 lei.
Vezi declaraţie de avere
Deputatul PDL Valerian Vreme, nominalizat pentru portofoliul Comunicaţiilor, a fost membru şi lider al filialei Oneşti a PNL până în ianuarie 2007, când a devenit preşedinte al organizaţiei PDL.
Valerian Vreme are trei terenuri în Oneşti precum şi două apartamente, două spaţii comerciale şi o casă de locuit în acelaşi oraş. Are, de asemenea, un apartament în Bacău. Are două credite bancare scadente anul acesta.
Ion Ariton, nominalizat pentru Ministerul Economiei, este preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, lider al PDL Sibiu şi a fost prefect al judeţului. Pe vremea când lucra la Petrom Sibiu, a fost cercetat pentru lipsă în gestiune, dar a fost doar sancţionat administrativ.
Conform declaraţiei de avere completate în iunie 2010, Ion Ariton deţine o cotă-parte de 50% dintr-un apartament, o casă de vacanţă şi o casă de locuit în Sibiu, precum şi un autoturism Mercedes cumpărat în anul 2008. De asemenea, Ariton deţine 477.985 de acţiuni la S.C. Carpatica S.A., cu o valoare nominală de 0,9 lei pe acţiune. Ariton are datorii de 30.000 de euro la două persoane fizice, contractate în anul 2009 şi scadente în 2011. Ion Ariton a obţinut în ultimul an fiscal venituri de 74.473 lei în calitate de senator şi 3.022 lei în calitate de prefect.
Sursa: Money.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- SURMELIS ARGENTINA PUSA 03 Sep, 2010 10:04 De ce nu apare nicaieri apartenenta RELIGIOASA ??? Care este extrem de importanta. De unde stim noi ca noii veniti nu sunt fara DUMNEZEU si-si fac de cap si-si maresc averile alaturi de MASONERIA albastra politica si de MASONEIA kaki militara ??? De ce GABRIEL OPREA nu a fost pus pe lista demisilor ??? este MASON, deci nu are VOIE sa faca parte din Guvernul ROMANIEI, fiind un reprezentant al unei SECTE RELIGIOASE si nu a unei religii cunoscute si recunoscute, cum ar fi ortodoxia, catolicismul si islamismul ...