O inimă a bătut astăzi în două trupuri
O inimă a bătut astăzi în două trupuri
03 Apr, 2016 20:25
ZIUA de Constanta
2349
Marime text
„Prelevarea a fost realizată de către o echipă complexă de peste 12 medici, care au venit cu avion SMURD. S-au intrat în sălile de operaţie noi, de la Spitalul Judeţean Oradea. S-a prelevat cordul, rinichii, corneea şi ficatul. Rinichii au ajuns la Cluj, cordul la Târgu Mureş, iar ficatul şi corneea la Bucureşti. În drumul spre Bucureşti, echipa medicală a făcut o escală la Târgu Mureş pentru a se lăsa cordul, după care echipa şi-au continuat zborul spre Bucureşti” a declarat dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea Programului de Transplant din Bihor, potrivit adevarul.ro.
Mai mulți medici de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, condusă de dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a realizat, astăzi, al cincilea transplant cardiac din acest an, salvând viaţa unui tânăr în vârstă de 18 ani din Vaslui, care suferea de o boală gravă de inimă.
În urma unei intervenţii care a durat în jur de 5 ore, tânărul Alexandru Adrian Pop – care a mai fost programat de încă trei ori pentru a primi o inimă nouă, însă a întâmpinat probleme de compatibilitate – a primit un nou cord, provenit de la un alt tânăr, de 22 de ani, din Oradea, care a suferit un accident rutier, noteaza româniatv.net.
„Am efectuat spre dimineaţă o intervenţie de transplant cardiac la un pacient de 18 ani din judeţul Vaslui, un tânăr aflat în stare avansată de insuficienţă cardiacă, practic un tânăr aflat la capătul resurselor biologice. Intervenţia a venit într-adevăr salvatoare de viaţă la propriu, pentru că la începutul intervenţiei chirurgicale, în timpul manevrelor de iniţiere a intervenţiei, inima era epuizată complet. Din fericire, a fost disponibil un cord foarte bun, prelevat de o echipă de medici din institutul nostru, de la Oradea (...). Cordul a venit în jur de ora 4,00 în clinică în stare foarte bună, intervenţia s-a încheiat şi suntem mulţumiţi de rezultate. Acest pacient de 18 ani a mai fost chemat de aproximativ 3 ori pentru efectuarea unui transplant, de fiecare dată datorită unor diferenţe, atât antropometrice, cât şi biologice, nu a putut beneficia de transplant şi suntem foarte bucuroşi că de data aceasta am putut să îl transplantăm şi în acest fel viaţa i-a fost salvată”, a declarat dr. Horaţiu Suciu, conform aceleiași surse.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii