Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă acuzaţie la adresa lui Blejnar 40 de euro din taxa pe tona de ulei mergeau la el (video)

ro

04 Mar, 2011 02:40 1969 Marime text

sorin_blejnar_39787200.jpgÎntr-un interviu acordat jurnalistului Dragoş Pătraru şi difuzat în emisiunea "Bursa pariurilor" de la Realitatea TV, un om de afaceri povesteşte cum i s-a spus clar de către şeful Vămii Timişoara, Aurelian Matiuţ, că pentru a importa un anume tip de ulei în ţară, e nevoie de acordul şefului ANAF, Sorin Blejnar. Tot către acesta s-ar fi dus şi o mare parte a banilor.

Personajul respectiv, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, ar fi dorit să importe un anumit tip de ulei în România. Din 60 de euro pe tonă, 40 de euro mergeau la domnul Blejnar, susţine jurnalistul prahovean, Dragoş Pătraru, citându-l pe omul de afaceri. „Domnului i s-a spus de la Arad că niciun porumbel nu poate să intre în ţară fără acordul domnului Blejnar", a relatat acesta.

„Domnul Relu mi-a zis: bă băiatule, pentru ceea ce vrei tu să faci, va trebui să cerem un accept. În momentul respectiv domnul Relu mi-a spus că trebuie să ia legătura cu domnul Sorin Blejnar, pentru că niciun porumbel nu poate intra în ţară fără acordul lui. În afară de domnul Blejnar, domnul Relu mi-a spus că mai trebuie să aibă o discuţie cu un şef de la Garda Financiară. Mie numele Blejnar nu îmi spunea nimic atunci. El a zis, îl sun acum. Domnul Relu l-a abordat: Să trăiţi dom preşedinte, am şi eu o problemă cu dumneavoastră, când aş putea să vă văd. Acesta i-a răspuns că vineri va veni de la Bucureşti, la Timişoara pentru că merge la o petrecere la Săvârşin, şi îl roagă să-l ia cu maşina", a relatat omul de afaceri în interviul difuzat în cadrul emisiunii Bursa Pariurilor de la Realitatea TV.

Acesta a revenit cu detalii despre casa şefului vămii din Timişoara, Aurelian Matiuţ, alias „domnul Relu": „Am ajuns acasă, la dânsul în Arad şi am purtat o discuţie cu domnul Relu în garajul acestuia, îl are chiar la intrare. Toată casa mobilată în lemn masiv, ultimele fiţe, livingul cum intrai pe partea stângă, piscina. Exista un fel de spa, o colecţie de whiskey impresionantă".

"Omul spune aşa, la o cisternă pot să câştig până la 1800 de euro. Şpaga mergea la 1500. A zis, bine, pot să scot 350 de euro. Apoi domnul Matiuţ l-a întrebat câte cisterne poţi să aduci în ţară. Una-două pe zi, i-a răspuns omul. Iar domnul Matiuţ i-a spus: Eu nu pot să mă duc cu 2000 de euro pe zi. Ei au zis că rezolvă tot, dar marfa i-a fost confiscată. Apoi în luna ianuarie, a mai adus ulei, dar nu l-a mai adus pe la Arad, ci pe la Oradea şi nu a mai avut niciun fel de problemă. Omul a zis că nu a dat nicio şpagă, ci doar că i s-a cerut", a relatat Dragoş Pătraru.

"Preţul era în felul următor. Domnul Blejnar în urma unei negocieri, ar fi redus preţul la 40 de euro pe tonă, pentru că prietenul meu era prieten cu domnul Relu. 10 euro pentru şeful Gărzii Financiare şi 10 euro pentru domnul Matiuţ. Înseamnă 1500 de euro pe maşină, asta era şpaga. Câştigul la o cisternă era de 1850 pe o cisternă. 1500 pentru ei, 350 pentru noi. Am zis să facem, că totuşi ne ieşea ceva", a declarat omul de afaceri.

"Domul Relu mi-a povestit că avem de domnul şef al Gărzii Financiare, pe care l-a şi sunat şi i-a zis: "Avem o temă comună de la domnul preşedinte". Acum ne-am întâlnit la ora 7, ni s-a spus de mâine puteţi să aduceţi uleiul. Ni s-au dat actele. Atâta vreme cât avem acordul domnului Blejnar, nu veţi avea probleme.Nu am apucat niciodată să-i dau un ban, pentru că mi s-au confiscat maşinile", a adăugat sursa citată.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii