Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 08 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE O nouă metodă de înşelăciune – “Sunteţi fericitul câştigător al unei premiu TV!”

ro

16 Dec, 2015 12:53 1720 Marime text
 
Urmare a investigațiilor efectuate și a două percheziții domiciliare, una pe raza localității Târgu Jiu şi cealaltă pe raza satului Nisipari, comuna Castelu, județul Constanța, polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, cu sprijinul luptătorilor Serviciilor de Acțiuni Speciale din Constanța și Gorj, au identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune.

În 15 noiembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, despre faptul că, la data de 12 noiembrie a.c. a fost determinată să plătească suma de 21.000 lei, de către o persoană care s-a recomandat a fi reprezentantul unei televiziuni și, pentru a intra în posesia unui premiu oferit de o societate de telecomunicații, trebuie să trimită prin transfer bancar cu suma respectivă.

În urma cercetărilor specific, polițiștii au stabilit că, P.D., în vârstă de 39 de ani, din comuna Șotrile, județ Prahova, împreună cu Ț.M.A., în vârstă de 26 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj și cu C.I.C., de 33 de ani, din comuna Șotrile, județ Prahova, stabilit fără forme legale în localitatea Nisipari, comuna Castelu, județul Constanța, ar mai fi săvârşit în perioada octombrie-decembrie 2015 încă șase infracţiuni de înşelăciune cu acelaşi mod de operare pe raza judeţelor Timiş, Hunedoara, Dolj.

Faţă de cei trei suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore urmând ca astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.
 

UPDATE, ora 14.15: 

 
Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis faptul că astăzi, a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul POLOGEANU DĂNUŢ, recidivist, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, inculpata Ţ. M.A, recidivistă, cercetată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune şi inculpatul C. I.C.I, recidivist, cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, toţi în stare de reţinere.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele:
 
În perioada de 09.10.2015-24.11.2015, inculpatul P. D., împreună cu inculpata Ţ. M.A., prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv „Adrian Dumbravă”, director al unei reţele de telefonie mobilă şi „Stoian Elena”, reprezentant al unei bănci, au apelat-o telefonic pe persoana vătămată C.E. şi prin promisiunea unui câştig material fictiv în valoare de 85.000 lei, au determinat-o să expedieze prin intermediul serviciilor bancare Western Union şi Money Gram suma de 21.100 lei, valoarea prejudiciului fiind în cuantum de 21.100 lei.
 
Prin acelaşi mod de operare, cei doi inculpaţi le-au prejudiciat pe persoanele vătămate P. D.-M. cu suma de 850 lei, S. M. cu suma de 922 lei şi B. T. cu suma de 300 euro şi au încercat să o prejudicieze pe persoana vătămată G. G. cu suma de 1.250 lei.

 
Totodată, inculpatul P. D. care s-a prezentat sub numele şi calitatea mincinoase menţionate, împreună cu inculpatul C. I.-C.I. care s-a prezentat în mod fals ca fiind „Andrei Moise”, director al aceleaşi instituţii bancare, au obţinut în mod injust de la persoana vătămată M. S. suma de 500 lei, 250 euro, precum şi cu valoarea codurilor de reîncărcare a 2 cartele telefonice în cuantum de 20 euro.
 
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


sursa foto: yoda.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii