Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O promisiune făcută FMI, încălcată în prag de alegeri Guvernul a dat aviz favorabil proiectului privind insolvența persoanelor fizice

ro

01 Oct, 2014 18:31 1713 Marime text
Inițiativa legislativă privind insolventa persoanelor fizice, depusă de un deputat PSD, a fost avizată favorabil de Guvern, in conditiile in care in ultimii doi ani s-a angajat constant fata de FMI, in scrisorile de intentie, sa faca toate eforturile pentru a evita adoptarea unor astfel de initiative, transmite HotNews.

Avizul favorabil este acordat după ce premierul Victor Ponta a declarat, in vara acestui an, ca Romania nu va avea nevoie sa reinnoiasca acordul cu Fondul Monetar International (FMI), care ajunge la final anul viitor.

In ultimii doi ani, Executivul a respins mai multe initiative legislative pe aceasta tema, mai informează Hotnews.

In proiect se arata ca romanii care au datorii sau credite si rate la banci trebuie sa beneficieze de reglementari clare si coerente care sa protejeze persoanele fizice, debitori de buna credinta, de situatia in care, sufocati de cumulul de datorii pe care trebuie sa le ramburseze, ajung in imposibilitate de plata.

Scopul actului normativ este de a asigura acoperirea datoriilor persoanelor fizice fara activitati antreprenoriale, aflate in insolventa, prin intermediul rambursarii datoriilor in baza unui plan ori prin intermediul lichidarii bunurilor respectivilor debitori.

"Executarea silita trebuie sa fie o procedura aplicata numai in ultima instanta, atunci cand debitorul persoana fizica nu mai poate, din diferite motive imputabile acestuia, sa-si respecte angajamentele de la momentul contractarii creditului", se arata in proiect, potrivit HotNews.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii