Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O romanca de 14 ani a escaladat cel mai inalt vulcan din lume

ro

03 Jan, 2009 22:46 996 Marime text

Alpinista româncă, Crina Coco Popescu, în vârstă de 14 ani a escaladat cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, aflat la graniţa Argentinei cu Chile din America de Sud. Românca a mai urcat şi pe alţi munţi de pe Glob, propunându-şi totodată să escaladeze şi cel mai înalt vârf din afara Asiei, Aconcagua care atinge 6.962 de metri, relatează Realitatea.net.

Tânăra româncă, Crina Coco Popescu, a atins creasta celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, ce măsoară 6.893 de metri, pe data de 28 decembrie a anului trecut, la ora locală 15.30, punându-şi semnătura şi însemnele Clubului Montan Altitudine în registrul de vârf. Potrivit sursei citate, reprezentantul Parcului Naţional "Atacama Zona Ojos del Salado", Maximiliano Espinoza a declarat că este impresionat de reuşita unică a alpinistei românce şi i-a dat fetei o diplomă care confirmă performanţa ascensiunii.

Crina Coco Popescu a mai urcat şi pe alte vârfuri, având acest hobby de la vârsta de 10 ani. Printre vârfurile munţilor escaladaţi de tânăra româncă se află: Dente del Gigante şi Mont Blanc din Munţii Alpi, Kalapatar din Nepal, Kazbek din Caucaz, Damavand şi Alam Kooh din Iran, multe dintre acestea reprezentând premiere de vârstă. Crina Coco Popescu este membră a Clubului Montan Altitudine din Râşnov şi în toate expediţiile sale este însoţită de tatăl şi antrenorul ei - Ovidiu Popescu.

Expediţiile pe care Clubul Montan Altitudine şi le propune să le realizeze, au ca obiective atingerea celor mai înalte vârfuri: Ojos del Salado, cel mai înalt vulcan din lume şi  Aconcagua, cel mai înalt vârf din lume, care se află în afara Asiei. Primul obiectiv a fost realizat anul trecut, urmând ca asăzi, să înceapă partea a doua a expediţiei, în care, membrii clubului vor începe ascensiunea pe Aconcagua. Membrii echipei de alpinişti sunt formaţi din: Crina Coco Popescu, Ovidiu Popescu, Radu Teodorescu, Daniela Teodor, Vali Peneş şi dr. Călin Tunea.

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii