Obișnuiți să mâncați supe instant? Mai gândiți-vă!
Obișnuiți să mâncați supe instant? Mai gândiți-vă!
03 Jul, 2016 22:26
ZIUA de Constanta
1806
Marime text
Se spune că supele instant nu sunt cele mai sănătoase, deși par o alternativă pentru un prânz rapid, atunci când nu ai timp de nimic. O cercetare publicată recent în The Journal of Nutrition (Revista de Nutriție – n.r.) relevă faptul că oamenii ce consumă supe instant (și alte produse precum tăițeii instant – produse preparate înainte, în care trebuie să adaugi apă clocotită) prezintă risc crescut al sindromului cardiometabolic. Acesta reprezintă numărul total de factori care pot duce la boli cardiovasculare, diabet sau accidente vasculare.
Populațiile asiatice sunt cele care consumă cele mai mari cantități de produse-instant, astfel că specialiștii de la Universitatea Baylor din Statele Unite au avut la bază un studiu din Coreea, efectuat timp de doi ani. Conform cercetării, citate de Antena3, persoanele care consumă produse instant în mod regulat sunt supraponderale sau obeze, au un nivel de colesterol crescut și tensiune mare.
Rezultatul studiului este cu atât mai șocant cu cât relevă faptul că nu este nevoie decât să consumi supe instant de două ori pe săptămână ca să crești riscul sindromului cardiometabolic cu 68%. De vină sunt substanțele pe care le conțin: carbohidrați procesați, grăsimi saturate, zahăr și sare în cantități mari.
În concluzie, renunță să alegi produsele-instant în detrimentul unei mese gătite acasă! Există numeroase soluții, precum felurile de mâncare ce se fac în numai 15 minute sau poți comanda de la restaurante ce prepară mâncare cu alimente sănătoase.
Populațiile asiatice sunt cele care consumă cele mai mari cantități de produse-instant, astfel că specialiștii de la Universitatea Baylor din Statele Unite au avut la bază un studiu din Coreea, efectuat timp de doi ani. Conform cercetării, citate de Antena3, persoanele care consumă produse instant în mod regulat sunt supraponderale sau obeze, au un nivel de colesterol crescut și tensiune mare.
Rezultatul studiului este cu atât mai șocant cu cât relevă faptul că nu este nevoie decât să consumi supe instant de două ori pe săptămână ca să crești riscul sindromului cardiometabolic cu 68%. De vină sunt substanțele pe care le conțin: carbohidrați procesați, grăsimi saturate, zahăr și sare în cantități mari.
În concluzie, renunță să alegi produsele-instant în detrimentul unei mese gătite acasă! Există numeroase soluții, precum felurile de mâncare ce se fac în numai 15 minute sau poți comanda de la restaurante ce prepară mâncare cu alimente sănătoase.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii