Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orban Nu cred că USL va avea o viaţă foarte lungă

ro

05 Feb, 2011 21:21 1269 Marime text

Deputatul PNL Ludovic Orban, care a votat împotriva constituirii Uniunii Social-Liberale, s-a arătat sceptic în privinţa durabilităţii acestei alianţe şi a susţinut că există riscul ca alegătorii de dreapta să se orienteze către PDL.

Orban şi-a motivat votul din cadrul Delegaţiei Permanente a PDL prin faptul că a fost în mod constant adversar al tuturor partidelor care îşi au originile în PCR. "Sunt liberal, membru al PNL şi al mişcării liberale de 20 de ani. Adversarii politici ai PNL au fost toate formaţiunile desprinse din Partidul Comunist, indiferent de cum s-au numit - FSN, PSDR, PSD, PD. Am crezut în destinul PNL şi în capacitatea PNL de a câştiga singur alegerile şi de a conduce România având poziţie de premier şi preşedinte", a declarat Orban.

Acesta a arătat că USL va crea o confuzie în cadrul electoratului privind orientarea idologică a partidelor semnatare, confuzie din care ar putea avea de câştigat principalul partid de guvernământ, PDL. "Eu cred că oamenii au nevoie de certitudine, de forţe care atunci când ajung la putere acţionează într-un program guvernamental care provine dintr-o filosofie. Amestecarea stângii cu dreapta nu este sănătoasă pentru democraţia din România. Nu mi-aş dori ca această alianţă să fie de fapt un front de salvare a lui Traian Băsescu şi a PD. Cred că fiecare dintre cele două partide, PSD pe stânga şi PNL pe dreapta ar fi obţinut mult mai mult decât ar putea obţine prin această alianţă", a apreciat liberalul. 

Orban a susţinut că demersul de astăzi al PNL ar putea determina electoratul de dreapta să-şi orienteze opţiunile către PDL, din cauza aversiunii faţă de stânga politică. De asemenea, el s-a declarat rezervat în privinţa funcţionării USL până în 2020, cum îşi propun iniţiatorii alianţei. "Sincer, nu cred că această alianţă va avea o viaţă foarte lungă, cel mult între 2012-2014. Mi-am păstrat punctul de vedere pe care l-am avut de-a lungul anilor. Eu voi sprijini şi de acum încolo liberalismul şi PNL. Voi face tot ce depinde de mine pentru a aduce PSD spre centru-dreapta şi a nu aluneca spre centru-stânga PNL-ul", a conchis Ludovic Orban. 

Preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au semnat sâmbătă la Parlament protocolul prin care ACD şi PSD formează Uniunea Social-Liberală. Anterior, Antonescu şi Daniel Constantin, ca lideri ai ACD au semnat documentul care statuează alianţa dintre ACD şi PSD.

De asemenea, mai înainte, înfiinţarea USL a fost validată de Delegaţia Permanentă a PNL, Consiliul Naţional al PSD şi Consiliul Naţional al PC. Deputatul PNL Ludovic Orban este singurul liberal care a votat în Delegaţia Permanentă împotriva intrării partidului său în Uniunea Social-Liberale. Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat înfiinţarea USL, fiind înregistrate 186 de voturi pentru, un vot împotrivă şi opt abţineri.

www.newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii