Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa va publica manualul pentru depistarea viziunilor mincinoase

ro

13 Jan, 2009 18:10 822 Marime text

Îngrijorat de faptul că, tot mai multe persoane îşi prezintă mărturiile mincinoase, Papa Benedict al XVI-lea a rânduit publicarea unui manual, pentru derularea investigaţiilor amănunţite a oamenilor care susţin că, au avut viziuni cu Iisus Hristos sau Fecioara Maria. Scopul investigaţiilor pe care Papa vrea să le facă este să, demaşte persoanele false, care se folosesc de imaginea bisericii şi a religiei creştine, pentru a obţine bani din "clarviziunea" lor, informează antena3.ro.

Papa Benedict al XVI-lea doreşte să publice principiile care vor ghida feţele bisericeşti să distingă între adevăratele şi falsele apariţii ale lui Iisus Hristos şi ale Fecioarei Maria, statuile sau icoanele care sângerează, viziunile oamenilor şi alte miracole. În unele cazuri vor fi folosiţi exorcişti pentru a determina dacă, o apariţie credibilă este de origine divină sau demonică. Ghidul va veni sub forma unui "vademecum" sau manual, ce se află în faza finală de realizare şi va fi publicat curând la Vatican.

Acesta este un adevărat manual de instrucţiuni, despre cum ar trebui autorităţile bisericeşti să abordeze fenomenele supranaturale. Conform viitoarelor norme, la anunţul unor apariţii divine, episcopii locali vor stabili o comisie formată din psihiatri, psihologi, teologi şi preoţi, care vor investiga cazurile. Astfel, primul pas va fi cererea adresată "vizionarilor" de a păstra secretul asupra viziunilor lor, iar dacă refuză, va fi considerat un semn că este vorba de un fals.

După aceea va veni comisia, care va ancheta şi va stabili atât sănătatea mentală a persoanei care a avut viziunea, cât  şi nivelul de educaţie al acesteia. Bineînţeles, se va avea în vedere şi dacă cel care este subiectul anchetei urmăreşte un profit financiar din viziunile sale. Dacă, după această anchetă se apreciază că, apariţia este credibilă, exorciştii vor fi chemaţi pentru a stabili dacă, credinciosul nu a fost înşelat de forţe întunecate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii