Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetele pot cere anularea permiselor ilegale de conducere. Vezi cazul Bercea Mondial

ro

14 Mar, 2011 23:44 1674 Marime text

131722_justitie_corupta_47374200.jpgParchetele pot cere anularea parţială sau totală a actelor false sau obţinute ilegal, ca urmare a unei hotărâri a instanţei supreme din 17 ianuarie 2011, precedentul fiind creat luni, odată cu cazul în care magistraţii cer anularea permisului de conducere al lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Procurorul poate cere în instanţă desfiinţarea totală sau parţială a unui înscris falsificat, atunci când acţiunea penală s-a stins, printr-o soluţie de netrimitere în judecată, Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie admiţând, în 17 ianuarie 2011, un recurs în interesul legii promovat de procurorul general al României Codruţa Kovesi.

În urma deciziei ICCJ, Parchetul Tribunalului Olt a solicitat instanţei să anuleze permisul de conducere al lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care ar fi fost obţinut fraudulos în anul 1990. Anghel nu poate fi cercetat pentru dare de mită, întrucât fapta s-a prescris.

În urma soluţiei de neîncepere a urmăririi penale a lui Bercea, rămasă definitivă, procurorii au putut cere anularea permisului auto, demersul constituind precedentul în aceste gen de cauze, în baza deciziei ICCJ din luna ianuarie 2011.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii