Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru din sapte decese de la Constanta, probabil favorizate de canicula

ro

11 Aug, 2010 19:13 1253 Marime text

Subsecretarul de stat Raed Arafat a anunţat, azi, că în urma necropsiei s-a stabilit că patru din cele şapte decese de la Spitalul Judeţean Constanţa au fost probabil favorizate de caniculă, victimele suferind infarct miocardic acut şi insuficienţă respiratorie acută.

"Doi tineri, unul care lucra la autostradă, iar celălalt într-o bucătărie au suferit infarct miocardic acut şi insuficienţă respiratorie acută probabil favorizate de expunerea la temperaturi ridicate şi alte două persoane care au decedat în acelaşi interval au probabil factor favorizant canicula", a spus, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Acesta a arătat că, marţi seară, o altă persoană având hipertermie şi intoxicaţie cu vapori de vopsea din Tulcea a fost adusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, starea sa fiind în curs de ameliorare.

"Avea temperatura 42 de grade, iar acum aceasta a scăzut la 39-38 de grade. Este în curs de stabilizare", a precizat Raed Arafat.

Susecretarul de stat a adăugat că în ultimele 24 de ore serviciile de ambulanţă şi SMURD au înregistrat 6.395 de apeluri între 8% şi 10% peste media solicitărilor pe zi, cu 44 de persoane căzute în stradă.

Întrucât canicula se va prelungi şi în zilele următoare şi probabil şi în mai multe zile din luna august, Ministerul Sănătăţii reia recomandările privind evitarea expunerii prelungite la soare în intervalul 11.00-17.00.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii