Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru mandate de arestare în cazul Fătuloiu-Chelu

ro

21 Nov, 2010 12:08 1893 Marime text

mita_849696001.jpgCele patru persoane reţinute de procurorii DNA în dosarul mitei de la Ministerul de Interne au primit mandate de arestare, pentru 29 de zile. Printre cei patru se numără şi omul de afaceri Cătălin Chelu care ar fi oferit un milion de euro secretarului de stat Dan Fătuloiu pentru rezolvarea unui dosar.

Cele patru persoane audiate de procurorii DNA în dosarul mitei de la MAI au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Omul de afaceri Cătălin Chelu este acuzat că a încercat să ofere bani, case şi maşini în valoare totală de un milion de euro secretarului de stat din Ministerul de Interne Dan Fătuloiu. Toate acestea pentru ca un om de afaceri să iasă basma curată într-un dosar. Procurorii s-au sesizat după ce au existat două autodenunţuri: unul al lui Dan Fătuloiu şi altul al fiului acestuia.

Potrivit avocatului, omul de afaceri Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Avocatul a mai spus că omul de afaceri nu recunoaşte aceste acuzaţii. "Ceilalţi trei învinuiţi sunt Badea, Constantinescu si Bunu. Ei sunt cercetaţi pentru complicitate la cele două acţiuni pentru care este cercetat Cătălin Chelu", a mai spus avocata Ioana Ionescu. Ea a precizat că au fost făcute două denunţuri la DNA, unul din partea domnului chestor şi altul din partea fiului acestuia.

Cătălin Chelu şi alte patru persoane au fost audiate, vineri, de procurorii DNA, în urma unei sesizări făcute de secretarul de stat din MAI Dan Fătuloiu. Potrivit chestorului, i s-au oferit 50.000 de euro, două case în Bucureşti si masini de lux în schimbul intervenţiei în dosarele care-l implicau pe omul de afaceri Cătălin Chelu. În urma sesizării făcute de Fătuloiu, procurorii DNA au organizat un flagrant. VEZI IMAGINI DE LA FLAGRANT

În jurul orei 15:00, poliţiştii au oprit în trafic două maşini de lux în zona Victoria. Într-una din maşini se afla omul de afaceri Cătălin Chelu, iar în cea de-a doua se afla Gabriel Constantinescu, un apropiat al omului de afaceri, împreună cu soţia şi copilul. Cei doi au fost duşi la secţia de poliţie pentru audieri.

Chiar în timpul flagrantului pentru cazul de luare de mită anunţat de Dan Fătuloiu, secretar de stat în MAI, unul dintre suspecţi, Gabriel Constantinescu, a făcut o primă declaraţie pentru reporterul Realitatea TV.

În maşina lui Gabriel Constantinescu au fost găsite actele caselor şi o sumă importantă de bani. Chestorul Dan Fătuloiu a mers, vineri seara, la DNA pentru a da declaraţii.

Cine este Cătălin Chelu

Despre Cătălin Chelu se poate spune că este unul dintre cei mai activi investitori pe bursă şi unul dintre cei mai influenţi investitori. Presa a scris şi despre cum renumitul om de afaceri a devalizat întreptinderea de stat "Rotes SA". La DIICOT, Cătălin Chelu are trei dosare, în care figurează pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi acuzaţii referitoare la piaţa de capital. Până acum, însă, omul de afaceri nu a fost pus sub acuzare.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii