Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L si PSD reincep lupta pentru putere

ro

05 Jan, 2009 16:21 823 Marime text

Partidele politice PD-L şi PSD reîncep astăzi lupta pentru împărţirea puterii, când Biroul permanent al PD-L se reuneşte, pentru a stabili cum îşi vor împărţi funcţiile de conducere cu partenerii din cualiţie. Astfel, vor urma numirile pentru regii, agenţii, companii de stat, desemnarea prefecţilor, iar în zilele ce urmează va începe etapa desemnării secretarilor de stat.

Pentru funcţia de secretar de stat, propunerile de la PSD vin din rândul candidaţilor care nu au reuşit să câştige un mandat de parlamentar la alegerile din toamnă, foşti demnitari din Guvernul Năstase, lideri locali cu influenţă în partid. Pentru prefect, cele 42 de funcţii au fost împărţite între PSD şi PD-L, iar cine a câştigat şefia Consiliilor Judeţene, la alegerile locale de anul trecut, va da şi pentru prefect.

Astfel, PSD îşi va alege prefect în 17 judeţe, iar PD-L în alte 14, dorind să obţină şi prefectura Capitalei. De asemenea, cele zece judeţe, unde Consiliile Judeţene sunt conduse de UDMR, PNL sau Forumul Democrat al Germanilor din Romania, vor fi şi ele împărţite între PD-L şi PSD. Pe de altă parte, acolo unde PD-L va avea prefect, PSD are dreptul să numească doi subprefecţi şi invers. Bineînţeles, numirea noilor prefecţi va fi făcută doar de către premier, informează Realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii