Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanţa şi Tulcea. Mai multe persoane bănuite de braconaj arheologic (galerie foto)

ro

11 Dec, 2018 11:06 2856 Marime text

La data de 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, unul pe raza județului Constanța și trei pe raza județului Tulcea, privind combaterea infracțiunilor contra patrimoniului cultural național, informează IPJ Constanţa.

Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța privind săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat și spălare a banilor. In cauza s-a reținut faptul că persoanele vizate desfășoara activități de braconaj arheologic prin detecții și săpături neautorizate, ulterior sustragand artefacte din patrimoniul cultural național.

Artefactele erau apoi supuse unui proces sistematic de valorificare  a produsului infracțiunii pe piata de antichități, inclusiv prin rețeaua de internet. Acțiunea beneficiaza de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța și lucrători ai IPJ Tulcea.

Percheziţiile au avut loc în Năvodari şi Slava Cercheza.

 Până acum au fost gasite mai multe monede antice si un detector de metale.

 Vor fi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Este vorba despre doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, respectiv un bărbat, de 43 de ani.

Doi au domiciliul în localitatea Slava Cercheză, județul Tulcea, iar unul are domiciliul în Năvodari dar și o locuință în Slava Cercheză.

Sursa foto: IPJ Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii