Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecții
Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecțiiPotrivit DIICOT, în fapt, s-a reținut faptul că, în perioada 2016-2019, membrii grupului au postat, pe site-uri web specializate, anunțuri privind recrutarea de forță de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale și copii ale actelor de identitate.
”Ulterior, utilizând datele de identitate astfel obținute, precum și acte falsificate privind calitatea de angajat, suspecţii au formulat cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line, de la instituții financiar nebancare de pe teritoriul țării.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, până în prezent, membrii rețelei infracționale au formulat un număr de 36 solicitări de creditare utilizând datele de identificare personale ori aparținând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum și adeverințe de salariat şi extrase de cont falsificate, date și documente pe care le-au introdus în aplicațiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare” - au transmis procurorii DIICOT.
În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 9 sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, 9 carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro și diferite înscrisuri.
”La sediul DIICOT-S.T.Ploieşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au mai transmis procurorii DIICOT.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp