Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea

ro

28 Jun, 2016 22:24 3127 Marime text
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, o percheziție la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea, potrivit guvernatorului Deltei, Grigore Baboianu, notează agerpres.ro.
 
Se pare că aceste descinderi ar viza modul de realizare a unui proiect european derulat anul trecut de instituția publică din subordinea Ministerului Mediului pentru accesibilizarea unor canale din Rezervație blocate din cauza aluviunilor.
 
„Este o acțiune a DNA în legătură cu un proiect finanțat din fonduri POP (Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013, n. red.) prin FLAG (Grupul local de pescărie durabilă, Fisheries Local Action Group, n.red)”, a declarat presei guvernatorul Rezervației, Grigore Baboianu, conform aceleiași surse.
 
În contextul unui bilanț al FLAG Delta Dunării, o entitate juridică formată din actori publici și privați care în exercițiul financiar 2007-2013 a avut la dispoziție aproximativ 21 de milioane de euro, conducerea asociației a anunțat în luna noiembrie a anului trecut că ARBDD a accesat fonduri europene, dar nu a făcut progrese pentru proiecte care vizau marcarea unor trasee turistice și decolmatarea unor canale. Valoarea totală a acestor două proiecte era de aproximativ 11 milioane de lei. În aceeași lună, guvernatorul de la acea vreme a Deltei, Lucian Simion, a declarat că lucrările de decolmatare a unor canale din Rezervație au fost efectuate în proporție de 50%, banii necesari derulării acestora fiind asigurați din fonduri guvernamentale în baza solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Tulcea adresată Guvernul României, mai scrie agerpres.ro.
 
Executivul a aprobat în luna august a anului trecut o hotărâre privind alocarea a 2,405 milioane de lei pentru execuția în regim de urgență a unor lucrări de decolmatare pe canale din Deltă cu o lungime totală de 33,37 de kilometri. Zonele în care aceste lucrări urmau să fie realizate sunt Crișan, Maliuc, Sulina-CA Rosetti, Tulcea-Pardina, Sfântu Gheorghe-Uzlina și Razim-Sinoe. Lucrările de decolmatare a canalelor din Deltă vizează asigurarea accesului în localitățile izolate din Rezervație, precum și asigurarea unei alimentări minime a complexelor acvatice din Deltă. FLAG Delta Dunării a pus la dispoziția comunităților izolate din Delta Dunării aproximativ 21 de milioane de euro în exercițiul financiar european trecut, suma fiind cea mai mare alocare europeană pentru o zonă piscicolă din Uniune, mai scrie aceeași sursa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii