Percheziţii şi reţineri Poliţiştii constănţeni au confiscat cannabis şi dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul de droguri
Percheziţii şi reţineri: Poliţiştii constănţeni au confiscat cannabis şi dispozitive pentru prepararea,
29 Jul, 2015 14:23
ZIUA de Constanta
1993
Marime text
În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat cannabis (în valoare de 2.260 de lei) şi dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul de droguri. De asemenea, din locuinţa unuia dintre cei în cauză, au fost ridicate urme de N,N-Dimethyltryptamine (DMT), drog de mare risc. În urma administrării probatoriului, ieri, trei dintre persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, au fost reţinute, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Pe de altă parte, procurorii DIICOT din Bucureşti au avut parte de o captură istorică. Ei au prezentat, astăzi, cele 333 de kilograme de heroină găsite în urmă cu o zi într-un TIR, care încerca să iasă din ţară prin Vama Petea din judeţul Satu Mare. Aceasta este cea mai mare captură de heroină pe teritoriul României după 1990, precedenta fiind din 2005, când au fost găsite 256 kg.
Drogurile erau ambalate în pachete şi transportate într-un TIR, în rezervoare speciale din tablă, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate. Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piaţă angro fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro. Pachetele cu droguri erau îmbibate cu boia de ardei iute şi piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog. Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanţi români şi turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar patru au fost reţinute şi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Operaţiunea de prindere a traficanţilor a avut numele de cod "Green Arrow", iar ţara de origine a drogurilor era Afganistanul. Primele informaţii despre acest transport de droguri au apărut în urmă cu patru ani, reţeaua fiind supravegheată din 2011. Drogurile au fost aduse pe ruta Afganistan - Azerbaidjan - Georgia - Armenia, apoi transportate pe Marea Neagră în Ucraina, iar de aici în România, având ca destinaţie Olanda şi ţări din Europa de Vest.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii