Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 90 de persoane, evacuate din Garliciu si Ciobanu

ro

11 Jul, 2010 17:06 1388 Marime text

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea", până astăzi la ora 12:00 din localitatea Ciobanu au fost evacuate 51 de persoane evacuate din 16 gospodării, iar din localitatea Gârliciu, 40 persoane.

În zona afectată de inundaţii au intervenit 90 de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa, 35 de cadre ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, 5 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi 4 ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean. De asemenea, au intervenit şi echipe ale ANIF (proprietarul digului), ale Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa, autorităţile locale (au fost mobilizată toată populaţia din cele două localităţi) şi nu în ultimul rând, a fost prezent şi prefectul judeţului Claudiu Iorga Palaz.După ruperea digului, forţele de intervenţie au intervenit pentru refacerea breşei şi consolidarea celorlalte diguri din zonă care prezentau infiltraţii. Totodată, la Gârliciu a fost realizat un dig din saci cu pământ şi astfel s-a evitat inundarea drumului judetean 222 F.

Aseară, la ora 21:30, s-a constatat că digul de la Vadu Oii prezenta infiltraţii puternice şi s-a decis evacuarea preventivă a persoanelor aflate în 10 case. Deşi autorităţile locale împreună cu cei de la Poliţia Locală şi ISU „Dobrogea" le-au prezentat oamenilor care e starea digului şi riscul la care se expun, niciunul nu a vrut să îşi părăsească locuinţa.

În prezent, echipe mixte de jandarmi, poliţie şi reprezentanţi ai ANIF monitorizează toate digurile de apărare din Ciobanu, Gârliciu şi Vadu Oii. În această dimineaţă s-a demarat acţiunea de consolidare a taluzului digului din Vadu Oii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 11 Jul, 2010 18:12 De ce nimeni nu spune ca exista si in orasul HARSOVA de Constanta probleme majore referitoare la pericolul ce-l prezinta inundatiile din zonele dunarene ??? Se stie, ca pe malul Dunarii la o distanta de 15 metri de DIG se afla o SCOALA cu clasele 1-4 ce este amenintata sa fie inundata ,daca apele cresc mai mult de nivelul trotuarelor ce o limiteaza in doua parti ??? si ca in aceeasi situatie se afla si o SALA DE SPORT , ce se afla pe aceeasi linie cu SCOALA ??? Se stie ca NAVROM, Capitania HARSOVA se afla inconjurata de apa provenita de la CANALIZARILE ce numai fac fata si nu exista macar o motopompa pentru eliminarea apei ??? Ce OM INTELIGENT,ce POLITICIAN DE BUNA CREDINTA poate permite CONSTRUIREA unei SCOLI cu clasele 1-4 si a unei SALI DE SPORT la baza unui DIG ??? Cel care a venit cu IDEEA ”geniala” si care a APROBAT proiectul referitor la CONSTRUIREA unei SCOLI si a unei SALI DE SPORT apartine ”genialului” om politic liberal IONEL CHIRITA , ce se LAUDA pe unde poate cu ABERATIILE lui.Acestea nu sunt singurele ABERATII liberal extremiste ce au fost puse in aplicare pe timpul domniei sale . Se stie ca exista un CENTRU DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI ce provin din familiile sarace si nu numai, dar caruia ia gasit o locatie extrem de periculoasa deoarece cladirea finalizata in urma cu sase luni de zile si nedata inca in folosinta se afla pe marginea unei prapastii de pe malul Dunarii, ceeace nu corespunde cu legile si principiile referitoare la PROTECTIA COPILULUI??? Se stie ca o alta ABERATIE LIBERAL EXTREMISTA ce a costat ceva BANI dar nu a fost finalizata este si CENTRU DE CONSILIERE PERSOANE ABUZATE , ce se afla in ”INIMA” orasului HARSOVA , dar care este dorita de actualul primar ,TUDOR NADRAG sa fie CENTRU MEDICO-SOCIAL , ceeace nu este de nici un FOLOS tinand cont ca in prezent exista un SPITAL foarte mare CE NU ESTE MODERIZAT si RETEHNOLOGIZAT??? Atat fostul primar liberal ,IONEL CHIRITA cat si actualul primar PDL ,TUDOR NADRAG nu vor sa dezvolte AGRICULTURA locala facand astfel nu SUTE ci MII de LOCURI DE MUNCA ce pot fi foarte usor sprijinite si de existenta GRUPULUI SCOLAR AGRICOL ”CARSIUM” ce pregateste elevi in domeniul agricol de 32 de ani.Pe primarul,TUDOR NADRAG si pe cei ce fac parte din Consiliul Local,in frunte cu liberalul extremist IONEL CHIRITA , îi intereseaza producerea ENERGIEI ELECTRICE NECONVETIONALE ce poate creea 200 DE LOCURI DE MUNCA .Ar trebui ca cei VINOVATI de cele mentionate mai sus sa PLATEASCA in fata JUSTITIEI ROMANE , DAUNE MATERIALE SI MORALE pentru acoperirea lor si ELIMINAREA din functiile ce le au in prezent in cadrul primariei orasului HARSOVA de Constanta.