Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploile se întorc de luni Vezi prognoza pe trei zile

ro

15 May, 2011 12:14 1131 Marime text

Vremea se încălzeşte în toate zonele ţării, cu valori la amiază între 20 de grade la mare şi 29 de grade în Banat, Oltenia şi Muntenia. Vântul nu se simte decât în zona litoralului, iar ploile vin abia după căderea serii în vest şi nord-vest.

Vremea se încălzeşte în toate zonele ţării, cu valori la amiază între 20 de grade la mare şi 29 de grade în Banat, Oltenia şi Muntenia. Vântul nu se simte decât în zona litoralului, iar ploile vin abia după căderea serii în vest şi nord-vest.

Bucureştenii sunt astăzi răsfăţaţi de soare. Norii vor fi doar în trecere şi nu vor reuşi să domolească avântul termic care va ridica mercurul în termometre la 27 de grade. Presiunea atmosferică este doar o idee din valoarea considerată confortabilă, dar scade de la 754 mm coloană de mercur.

Munţii au parte azi de mult soare şi doar la prânz ar putea să dea doi-trei stropi. Spre seară însă ploile revin cu forţe proaspete mai ales în Carpaţii Occidentali, unde vântul se înteţeşte şi sunt condiţii să cadă şi grindină, iar până diomineaţă ar putea să se acumuleze şi peste 15 litri pe metru pătrat.

La adăpostul Carpaţilor, vremea e caldă şi însorită şi doar spre munte se anunţă ceva ploi peste zi, dar nu prea serioase, ploile în averse cu vânt susţinut şi descărcări electrice aşteptând venirea serii pentru a cuprinde Banatul, Crişana şi Maramureşul. Până atunci însă, soarele urcă spornic mercurul în termometre la valori de la 22 de grade la Miercurea Ciuc până la 26 în Timişoara şi Arad.

În sud, soarele arde întreaga zi, iar valorile termice ating 27 de grade la Turnu Severin, Craiova şi Alexandria şi 28 la Giurgiu. Vântul nu trece nicăieri de moderat, iar de ploi putem vorbi doar în apropierea masivelor muntoase. Şi în Dobrogea vremea e frumoasă şi caldă, mai ales în partea continentală, unde mercurul urcă la 25 de grade.

Pe litoral, amiaza numără cel mult 21 de grade, iar în apa mării sunt 15.

Moldovenii au parte azi de temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă din an. Maximele ating 21 de grade chiar şi în nord, la Suceava, dar în rest, saltă frecvent peste 25 în centrul şi sudul regiunii. Cerul nu adună prea mulţi nori şi doar izolat sunt posibile câteva reprize scurte de ploaie după amiază.

După două zile în care soarele a fost condus, de luni se răcoreşte în vest, centru şi nord, unde norii se adună şi lasă ploi frecvente, abundente, cu acumulări şi de 25 de litri pe metru pătrat, şi cu descărcări electrice. Nu vor lipsi nici vijeliile şi grindina, iar temperatura aerului ar putea să coboare la 17 grade. Aerul cald însă rămâne peste sudul şi sudestul ţării, cu maxime de 27 de grade şi chiar 28-29 în Muntenia şi partea continentală a Doborgei. Ajung şi aici ploile în aversă, dar numai spre seară.

În Capitală, luni, maxima urcă la 27 de grade, dar soarele cedează teren în faţa norilor care vor lăsa ploi cu fulgere şi tunete şi vânt în rafale mai ales spre seară.

Ploile continuă şi marţi, dar se mută în sud şi sudvest, ca şi în centru şi zona de munte, regiuni în care vântul se va intensifica. grindina va face şi ea parte din peisajul meteo al zilei, dar în rest soarele va fi activ. Maximele scad uşor, dar se vor încadra între 14 şi 24 degrade.

Bucureştenii au marţi parte de ploi în aversă, cu vânt moderat şi o maximă care nu mai trece de 21 de grade.

Sursa:http://www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii