Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plouă în județ Constanța sub cod galben!

ro

16 Aug, 2014 13:18 2403 Marime text
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare tip cod galben, valabilă astăzi între orele 12.50 si 14.00.

In zona central-estica a județului Constanţa - în special arealul delimitat de localităţile: Valu lui Traian, Medgidia, Silistea, Pantelimon, Cogealac, Sacele, Corbu, Navodari, Lumina, se vor semnala: frecvente descărcări electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, cantităţi de precipitaţii care vor atinge izolat 20 - 25 l/mp.

UPDATE, 13.25

Amintim că la ora 14.00 intră în vigoare o altă avertizare de vreme rea, care este valabilă până mâine la ora 20.00.

În intervalul precizat se vor semnala instabilitate atmosferică şi disconfort termic.

Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat, mai ales în Lunca Dunării şi în zona litoralului, 30...40 l/mp.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 august, în estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va menţine călduroasă, vor fi temperaturi maxime de 32...34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unităţi şi disconfortul termic va fi accentuat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii