Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PLR susţine reducerea numărului de parlamentari

ro

01 Feb, 2015 11:39 1536 Marime text
Partidul Liberal Reformator (PLR) anunţă că va susţine, în ceea ce priveşte alegerile locale, desemnarea primarilor în două tururi, iar, pentru cele parlamentare, sistemul votului proporţional pe listă şi reducerea numărului de parlamentari, se arată într-un comunicat al PLR, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, PLR a stabilit, în Consiliul Naţional Executiv, care a avut loc vineri şi sâmbătă, la Poiana Braşov, strategia pentru viitoarea sesiune parlamentară şi obiectivele pentru anul 2015.

Referitor la modificările Codului Electoral, proiect aflat în dezbatere în Parlament, PLR anunţă că va susţine, în privinţa alegerilor locale, desemnarea primarilor în două tururi, iar în ceea ce priveşte alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene, PLR optează pentru sistemul bazat pe votul indirect al Consiliului Judeţean.

Cât priveşte alegerile parlamentare, conducerea PLR a decis susţinerea votului proporţional pe listă şi reducerea numărului de parlamentari.

Pentru soluţionarea problemelor apărute la votul din diaspora, PLR consideră că prioritatea trebuie să fie reprezentată de organizarea secţiilor de vot pentru a asigura, astfel, oricărui român dreptul la vot.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii