Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politia de frontiera Constanta va avea o nava ultimul racnet

ro

08 May, 2010 19:09 4618 Marime text

nava_des.jpgNava de supraveghere care va intra în dotarea Poliţiei de Frontieră la sfârşitul lunii septembrie a fost lansată la apă la Şantierul Naval Damen din Galaţi, în prezenţa ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga.

Construcţia navei "MAI 1105", lansată la apă vineri, a început în ianuarie 2009, valoarea proiectului finanţat de Uniunea Europeană fiind de 24.750.000 de euro.

Potrivit MAI, construcţia navei se realizează pe etape, lansarea la apă reprezentând finalizarea fazei cinci din cele opt prevăzute în graficul de construcţie.

Nava maritimă de supraveghere va fi livrată, după finalizare, prevăzută pentru 30 septembrie, în Portul Constanţa.

Nava care va intra în dotarea Poliţiei Române de Frontieră beneficiază de dotări moderne necesare asigurării unei supravegheri continue a spaţiului maritim, în special a frontierei externe a Uniunii Europene. Aceasta va juca un rol important în supravegherea frontierei Uniunii Europene, având în acelaşi timp calităţile necesare pentru executarea misiunilor pe perioade lungi de timp, la distanţe mari de ţărm, în zona contiguă şi zona economică exclusivă a României şi de a primi sau transmite date şi informaţii către sistemul de supraveghere şi control, se precizează într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MAI.

"MAI 1105" este prima dintr-o serie de 38 de nave care ar urma să intre în dotarea flotei Poliţiei de Frontieră. Nava are o lungime de 66 de metri, o lăţime de 9,70 de metri şi va avea un echipaj de 19 membri, capacitatea de transport fiind de o sută de persoane, inclusiv echipajul.

Sursa: Puterea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii