Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După Crăciun Poliţist constănţean dus în cătuşe la Curtea de Apel

ro

25 Dec, 2012 01:11 1676 Marime text

 Agentul din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa închis pentru presupuse fapte de corupţie alături de un consilier local din Agigea va fi adus la Curtea de Apel Constanţa. Instanţa superioară va judeca imediat după Crăciun, pe 28 decembrie, recursurile declarate de poliţistul Dan Frumuşelu şi de politicianul Emil Gheordunescu împotriva emiterii mandatelor de arestare preventivă pe numele lor. 

Ei au fost închişi la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au acuzat de luare de mită, complicitate la luare de mită şi şantaj. Potrivit anchetatorilor, pe 20 decembrie 2012, Dan Frumușelu, în calitate de agent șef de poliție în cadrul Serviciului de Investigarea a Fraudelor al IPJ Constanța și Gheordunescu Emil, administrator al SC „Agigea Expres“ SRL şi consilier local în Agigea, „au exercitat presiuni asupra unui denunțător, solicitându-i acestuia să achite suma de 30.000 euro în contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu Emil, în calitate de parte vătămată. În caz contrar, agentul de poliție a amenințat că va administra probe în așa fel încât denunțătorul să fie trimis în judecată, cu consecința condamnării sale la închisoare cu executarea pedepsei. Totodată, agentul de poliție Frumușelu Dan i-a prezentat denunțătorului și alternativa favorabilă acestuia, respectiv împrejurarea că, dacă va achita suma de 30.000 euro, va desfășura și orienta cercetările penale astfel încât soluția ce se va impune va fi una de condamnare la pedeapsa închisorii cu suspendarea condiționată a executării sau, mai mult chiar, de scoatere de sub urmărirea penală“. 

Mai departe se arată că: „La aceeași dată, agentul de poliție Frumușelu Dan a acceptat promisiunea ca denunțătorul să îi dea, prin intermediul lui Gheordunescu Emil, suma de 15.000 euro, pentru a orienta cercetările astfel ca să fie adoptată o soluție convenabilă denunțătorului.  La data de 22 decembrie 2012, inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunțător suma totală de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine și 15.000 euro pentru agentul de poliție Frumușelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante“.

Ieri, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a celor doi suspecţi pentru 29 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii