Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii constanteni au instruit bijutierii din oras

ro

12 Jul, 2010 19:47 936 Marime text

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, prin Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a organizat vineri o întâlnire pe tema prevenirii furturilor şi tâlhăriilor, fiind invitaţi reprezentanţii societăţilor comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea bijuteriilor.

Bijutierii au fost sfătuiţi să instaleze camere video care să funcţioneze permanent, să asigure paza umană, să utilizeze vitrine cu încuietori sigure pentru expunerea bijuteriilor.

De asemenea, poliţiştii le-au recomandat administratorilor să organizeze întâlniri cu personalul propriu în cadrul cărora aceştia să fie instruiţi pe tema prevenirii furturilor şi tâlhăriilor.

Angajaţii trebuie să permită accesul în magazin doar a persoanelor autorizate, înaintea sau după încheierea programului de lucru, să servească clienţii pe rând, să fie foarte vigilenţi cu privire la încercările infractorilor de a le distrage atenţia, la persoanele suspecte care vin în mod repetat fără a avea un motiv întemeiat, să nu lase niciodată clientul singur cu marfa nici măcar pentru „un minut".

Această acţiune face parte din Programul de Prevenire a Furturilor din Locuinţe, Societăţi Comerciale şi a Furturilor de Animale, al cărui scop vizează reducerea riscului de victimizare împotriva infracţiunilor de furt şi care se derulează în perioada februarie-noiembrie 2010.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii