Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Tănăsescu explică binefacerile Facebook

ro

27 Jan, 2011 07:53 1451 Marime text
„Este important să ne aducem aminte întotdeauna: contactele virtuale nu pot şi nu trebuie să înlocuiască relaţiile umane directe cu oameni de la toate nivelurile vieţilor noastre" a afirmat Benedict în mesajul său cu ocazia zilei mondiale dedicată comunicării de Biserica Catolică.

Romanialibera.ro a căutat să afle cum ţin pasul cu tehnologia reprezentanţii bisericii din România şi cum pot fi reţelele de socializare în slujba lui Dumnezeu.

Aşadar, mă loghez la contul de Facebook şi caut generic „preot", fără să am o ţintă anume. Patru din primele cinci rezultate ale căutării îmi afişează profilele unor slujitori ai Domnului.

Cer prietenia câtorva, iar răspunsurile nu se lasă aşteptate prea mult: „Preot Eugen Tănăsescu ţi-a acceptat cererea de prietenie", mă informează un mesaj venit în cutia poştală electronică.

Deschid pagina personală a preotului şi aflu că este din Constanţa. A terminat teologia în 2001 şi lucrează la Radio Dobrogea, fiind totodată director media al Arhiepiscopiei Tomisului. Adresa de e-mail este publică şi serveşte şi ca ID de messenger. Mă hotărăsc să-i trimit un mesaj, în speranţa să aflu cum îl ajută contul de Facebook.

Spre surprinderea mea, nu trece mult timp şi răspunsurile sunt în cutia de mesaje a serviciului de socializare.

„Tehnologia nu este nici bună, nici rea"

Pentru preotul Tănăsescu, Facebook, spre exemplu, poate fi folosit ca un mijloc pentru dialogul cu credincioşii: „chiar Hristos spune în Evangelie că suntem pescari de oameni', prin urmare nu facem decât să lansăm năvodul, iar cei care doresc se lasă prinşi în mreaja discuţiei cu un preot".

Potrivit informaţiilor de pe profil, năvodul preotului Tănăsescu a prins deja 573 de oameni. „În principiu, după cuvântul Evangheliei, dau accept tuturor celor care trimit cerere. Cunosc destui dintre ei, desigur că sunt şi persoane necunoscute în viaţa fizică, dar care poate la un moment dat ar dori să discute cu un preot.", declară acesta pentru romanialibera.ro, mărturisind că a şi ajutat câţiva „prieteni" care aveau nevoie de ajutor.


„Contul a fost creat pentru a socializa, exact cum spune termenul, adică a purta un dialog cu cei ce doresc", aflu de la preotul Eugen. În plus

, cei interesaţi pot afla noutăţile în materie de producţie, preotul fiind realizatorul a două emisiuni la Radio Dobrogea.

Sursa: Romanialibera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii