Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa franceză Hagi - stâng divin, caracter idiot, Mutu - mare talent, IQ de stridie

ro

06 Sep, 2011 20:26 2064 Marime text

mutu_97513900.jpegJurnaliştii francezi au realizat un top al celor mai importanţi fotbalişti români. Hagi conduce, datorită talentului său uriaş, în timp ce Mutu, la fel de talentat, este tras în jos de derapajele din afara terenului.

Site-ul sofoot.com a realizat un top al celor mai importanţi jucători români din ultimele decenii. Acesta se bazează atât pe criterii fotbalistice cât şi personale şi este condus de Gică Hagi, graţie stângului său "divin", în timp ce Adrian Mutu, considerat la un moment dat "noul Hagi", este pe trei, datorită în egală măsură talentului său fotbalistic şi problemelor din afara gazonului.

Despre Hagi francezii scriu că "avea un stâng divin, un caracter de idiot şi o gură mare", iar pe Mutu îl caracterizează ca fiind "un talent la fel de mare ca prostiile pe care le-a făcut" din cauza "IQ-ului lui de stridie".

Iată mai jos ce scrie sofoot.com despre cei mai importanţi fotbalişti români:

1. Gică Hagi

Trei Cupe Mondiale, trei Europene, 125 de selecţii, 35 de goluri şi o mulţime de pase decisive. Maradona din Carpaţi avea tot ce-i trebuia unui fotbalist genial în anii '90. Un stâng divin, un caracter de idiot şi gura mare. Cu el, fotbalul românesc a trecut prin cele mai bune momente ale sale, având ca apogeu acel mitic meci în care românii au crucificat Argentina (3-2) în optimile Mondialului (din 1994, n.r.), graţie unui fotbal bine legat, direct şi genial. Nu mai trebuie să amintim de golul de la 40 de metri marcat contra Columbiei. Deşi nu s-a impus niciodată la un club mare (vezi eşecurile Real şi Barca), stângul său i-a dus pe Galatasaray în palmaresul Cupei UEFA, în 2000. Un geniu.

2. Ladislau Boloni

"A purtat de 108 ori tricoul ţării sale şi a pus umărul la renumele internaţional al României. (...) Boloni a fost un tip cu simşul datoriei. Nu a fost neapărat strălucitor cu mingea la picior, el avea un psihic foarte puternic. Indispensabil în România lui Nicolae Ceauşescu.

3. Adrian Mutu

Un epicurian. A luat cocaină pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sexuale. A ieşit în cluburi deşi era în cantonament cu naţionala. A fost suspendat pe viaţă de Federaţia Română de Fotbal. Dincolo de aceste pozne, Mutu este cu siguranţă unul dintre cele mai mari talente din istoria fotbalului din Carpaţi. Un talent la înălţimea prostiilor pe care le-a făcut: enorm. Strălucitor cu mingea la picior, golgheter, pasator, conducător de joc, tipul a fost supranumit "Il Fenomeno" de suporterii Fiorentinei în zilele sale de glorie. Fără IQ-ul lui de stridie, ar fi putut lua Balonul de Aur în loc să-şi încheie cariera la Cesena.

În top mai figurează "elegantul" Gică Popescu (locul 4), "Hagi cu fizicul lui Marcel Desailly", cum este caracterizat, şi Miodrag Belodedici (5), un fotbalist "subestimat", căruia "îi plăcea mingea, dar şi carnea, care iubea pericolul într-atât încât să-şi rişte viaţa pentru a juca la Steaua Roşie Belgrad în plin regim totalitar".



Dorinel Munteanu, văzut ca un fotbalist muncitor la mijlocul terenului, ocupă locul 6, Marius Lăcătuş este pe 7, Anghel Iordănescu - pe 8, Dan Petrescu - pe 9 şi Helmut Duckadam - pe 10.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii