Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pretul energiei electrice pentru consumatorii casnici ramane nemodificat

ro

22 Dec, 2008 21:59 706 Marime text

Agenţia pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis astăzi ca preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici să rămână nemodificat începând de anul viitor, se arată într-un comunicat emis de agenţie, citat de agerpres.ro.

În şedinţa Comitetului de Reglementare a ANRE s-a decis, însă, modificarea preţurilor pentru energia electrică destinată consumatorilor care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de electricitate. Astfel, începând de anul viitor, în cazul consumatorilor casnici, preţurile pentru energia electrică se menţin.

Pentru ceilalţi consumatori, ca urmare a procesului de diferenţiere pe regiuni a rezultat o modificare a preţurilor ,ceea ce a determinat creşterea preţului energiei electrice la final de circa 1,5%. Potrivit ANRE, decizia de modificare a preţurilor este cauzată, în principal, de modificarea preţurilor la combustibili fosili interni (în special la cărbune intern), necesitatea creşterii cantităţilor pentru serviciile de sistem ca urmare a intrării în reparaţii planificate a unor grupuri hidroelectrice performante care au fost înlocuite cu grupuri termo mai puţin performante şi mai scumpe. Totodată, ANRE a luat în calcul volatilitatea prognozei consumului de energie electrică pentru anul viitor în contextul crizei financiare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii