Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pretul proprietatilor imobiliare a intrat la apa in 2008

ro

04 Jan, 2009 18:46 837 Marime text

Criza pieţei imobiliare nu este o un zvon , ci o realitate. Preţurile au intrat la apă nu numai în anumite zone din ţară, scăderea se resimte mai ales în oraşele mari unde terenurile, apartamentele şi spaţiile comerciale erau o avere.

Diminuarea preţurilor s-a înregistrat atât în cazul locuinţelor vechi, cât şi a celor noi. Preţurile au scăzut între 30%-50 %, în funcţie de oraş. Dacă dezvoltatorii de locuinţe noi la malul mării nu au reuşit să vândă locuinţele realizate până în 2008 la preţuri mari, acum au început să le vândă în rate de până la cinci ani. Preţurile apartamentelor scad în funcţie de cerere, existând cazuri în care proprietarul unui apartament nou cu două camere la Mamaia să fie nevoit să lase considerabil din preţ pentru a putea vinde: de la 150.000 de euro la 90.000 de euro.

Există şi proprietari care mai speră într-o revenire a pieţei imobiliare şi nu vor să lase din preţ. În cazul apartamentelor vechi, scăderea înregistrată a fost de 20 -30% faţă de vara lui 2007. Se observă ca este la modă printre tinerii din judeţul Constanţa cei care pot plăti cu banii jos se orientează spre achiziţia de teren pentru o casă. Inclusiv preţurile la unele materiale de construcţii s-au redus aproape la jumătate. Pentru acest an preţurile vor urma un trend descendent, de până la 10% pentru apartamentele vechi. În cazul celor noi, dezvoltatorii se vor mulţumi şi cu profituri mai mici de 100%.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii