Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima zi a anului vine cu temperaturi puţin mai ridicate. Vezi prognoza pe trei zile

ro

31 Dec, 2010 14:51 1015 Marime text

Gerul rămâne cuvântul de ordine şi în ultima zi a anului acestuia. Valorile termice la amiază vor fi între minus 8 şi cel mult 0 grade, dar, din fericire, vântul nu se agită decât pe crestele înalte ale munţilor, iar ninsorile le poţi număra pe degetele de la o mănuşă.

De altfel, câteva fulguieli se anunţă azi doar prin nordul şi  nord-vestul ţării, ca şi în unele zone de munte. E drept, ziua a început din nou cu ceaţă şi chiciură la câmpie.

Zi de iarnă până-n seară şi în Capitală azi. Frigul s-a aşternut încă de peste noapte, cu minus 10 grade în zori, iar amiaza nu va reuşi să urce mercurul la mai mult de minus 3 grade Celsius. Dar măcar nu ninge azi, în ciuda norilor care vor deveni vizibili mai ales după ridicarea ceţii.

Noul an începe mult mai blând decât se încheie cel vechi. Gerul se mai înmoaie la amiază, când în sfârşit vorbim şi de câteva grade peste limita de îngheţ, cu valori în general între minus 3-4 grade în zonele intracarpatice şi Lunca Dunării până chiar spre 3-4 grade cu plus în vestul Olteniei şi pe litoral. În rest, ninsori nu se prea anunţă, decât pe ici pe colo prin nordvestul ţării, în timp ce vântul se agită doar la munte.

Ziua de 1 ianuarie începe cu minus 10 grade, ger aşadar, în toată regula, dar la amiază mercurul va atinge zero grade, nu înainte însă ca ceaţa matinală să se risipească.

Dumnică
valorile termice sunt în continuare ceva mai mari. Dimineaţa însă tot gerul dictează, dar amiaza va aduce între minus 1-2 grade în nord-vestul şi centrul ţării până spre 6 grade cu plus la Drobeta Turnu Severin şi Constanţa. Norii şi ninsorile se înmulţesc însă. Fulgii de zăpadă vor prefera nord-vestul şi centrul ţării, pentru ca noaptea să se mute spre sud.

În Capitală duminica aduce chiar un grad peste limita de îngheţ, iar vremea promite să fie ceva mai însorită decât în ultimele zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii