Primăria Constanţa a activat şi ea Comandamentul de urgență. Stoc de 6.500 de tone de material antiderapant și 8 sărărițe vor acționa pe străzi
Primăria Constanţa a activat şi ea Comandamentul de urgență. Stoc de 6.500 de tone de material antiderapant
05 Jan, 2017 15:22
ZIUA de Constanta
2446
Marime text
Având în vedere Prognoza meteorologică, actualizată pentru județul Constanța de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, pentru a fi luate măsurile de prevenție care se impun, se arată într-un comunicat de presă.
Au fost pregătite 6.500 de tone de material antiderapant și 8 sărărițe care vor acționa pe străzile din municipiu imediat ce va începe să ningă. Utilajele vor împrăștia material antiderapant în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții. În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși 5 cm, se va acționa cu 22 de utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului.
Utilajele vor fi poziționate în următoarele intersecții: bd. Ferdinand – bd. Tomis( 1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia – Pescărie (1 sărăriță și 2 lame) , Bd. I.C. Brătianu ( 1 sărăriță și 3 lame), Șos Mangaliei – bd. 1 Mai ( 1 sărăriță și 3 lame), bd. Tomis – str. Suceava-Boema ( 1 sărăriță și 2 lame), I. C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), Bd. Lăpușneanu – Bd. Aurel Vlaicu ( 1 sărăriță și 3 lame), Str. Crișului-Pod IPMC ( 1 sărăriță și 3 lame), Zona Poarta 1 ( 1 sărăriță și 1 lamă).
În urma atenționării meteorologice, Primăria Constanța a mobilizat pentru intrevenții patru echipe ale Serviciului Spații Verzi, incluzând și alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intrevină dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți. De asemenea, cinci echipaje ale Poliției Locale și alte două ale Serviciului Igienă Publică vor patrula pe străzile din oraș, în colaborare cu Poliția Rutieră.
Primăria Municipiului Constanța face apel la conducătorii auto, ca în perioada menținerii codului galben și a celui portocaliu, să evite ieșirea în trafic, iar dacă acest lucru nu este posibil să circule cu prudență pentru a evita accidentele rutiere și să nu parcheze pe străzile și bulevardele unde acționează utilajele de deszăpezire.
Totodată, rugăm conducătorii auto să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii unui copac. Este recomandat consumul de ceai cald și evitarea consumului de băuturi alcoolice. Recomandăm persoanelor cu probleme de sănătate (cardiace, diabetice, etc) precum și copiilor să evite deplasările în ger, se mai spune în comunicat.
Întrucât indicele de răcire (temperatura resimțită de organismul uman în condiții de ger și vânt puternic) face ca o temperatură de -15 grade Celsius să fie resimțită ca una de -30, recomandăm tuturor constănțenilor să evite ieșirea din casă. În cazul în care deplasarea este imperios necesară se recomandă purtarea de haine groase, ghete cu talpă antiderapantă și acoperirea capului. Rugăm cetățenii să nu efectueze deplasări în afara localității, în perioada instituirii codului galben și portocaliu.
Reamintim că instituțiile publice, persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.
Orice problemă poate fi semnalată de constănțeni permanent la nr. de tel:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;
Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii