Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme cu accesul la medicamente pentru bolnavi Multe zone din ţară, fără farmacii non-stop

ro

19 Oct, 2014 08:59 1306 Marime text
În oraşele mici lucrează prea puţini farmacişti, existând probleme cu accesul la medicamente pentru bolnavi, informează Digi 24.
În multe zone din ţară, nu există farmacii cu program non-stop din cauză că nu are cine să asigure aceste linii de gardă. Chiar dacă există reglemetări care spun că farmaciştii dintr-un judeţ trebuie să se organizeze pentru a asigura permanenţa, în unele loclităţi nici acest lucru nu se întâmplă, mai transmite sursa citată.
În aceste zone unde nu se poate asigura permanenţa din cauza numărului mic de specialişti, farmaciştii trebuie să lase pe uşa farmaciei un număr de telefon la care să poată fi apelaţi în cazul în care o persoană are nevoie urgentă de medicamente.

Peste 1.000 de farmacii sunt numai în Bucureşti. Restul de 7.000 sunt răpândite prin toată ţara, în special în oraşe, acolo unde şi clienţii sunt mai mulţi. Dar cele mai multe farmacii sunt închise noaptea, iar cele care rămân deschise pot fi numărate pe degete. Pentru ca o farmacie să aibă program nonstop are nevoie de mai mulţi angajaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii