Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul cu firma care a ridicat un imobil în apropierea geamiei Hunchiar va fi reluat (video)

ro

05 Nov, 2011 01:36 1796 Marime text

Cu două zile înaintea sărbătorii de Kurban Bayram, liniştea comunităţii turco tătare din Constanţa a fost tulburată astăzi. Celebrul proces cu firma care a ridicat un imobil în apropierea geamiei Hunchiar va fi reluat, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bacău, pe baza unor noi probe. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că, potrivit legii, autorizaţia de construcţie a imobilului a fost emisă în baza avizelor eliberate de celelalte instituţii ale statului.

În această vară, Muftiatul Cultului Musulman din România a obţinut o decizie definitivă şi irevocabilă din partea Curţii de Apel Constanţa prin care proprietarul clădirii ridicate în apropierea geamiei Hunchiar trebuia să-şi dărâme imobilul. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis acum ca procesul să fie strămutat la Curtea de Apel Bacău, în baza unor noi probe aduse de cel care iniţial pierduse. Acest lucru a stârnit mânia muftiului Iusuf Muurat care a întrerupt slujba de la prânz pentru a ţine o conferinţă de presă în care a atacat autorităţile. Radu Mazăre spune că, potrivit legii, Primăria este obligată să dea autorizaţie oricui prezintă toate avizele favorabile pentru ridicarea unui imobil. În luna iunie, când s-a dat sentinţa de demolare, proprietarul clăridii spunea că verdictul judecătorilor Curţii de Apel Constanţa se referea doar la anularea autorizaţiei de construcţie, pentru că documentul nu a fost dat de autoritatea competentă. Aşa că patronului nu i-a rămas decât să ceară o nouă autorizaţie. Ceea ce a şi făcut, lucru care l-a nemulţumit pe muftiu. Acesta ceruse pe lângă dârâmarea imobilului şi renovarea geamiei, aflată, pe alocuri, în avansată stare de degradare. De pe 6 noiembrie, comunitatea musulmană, care numără peste 50 de mii de membri în judeţul Constanţa, intră în sărbătoarea Kurban Bairamului.

Vezi video >>aici<<

Sursa: Reporterntv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Avoca 04 Nov, 2011 23:37 Muftiul nu a auzit acum 2zile ca sa stramutat procesul La Bacău ci se ținta data de Înalta Curte de Casatie si Justiție a dat acest verdict in data de 21.10.2011deci cu 2saptamani in urma ASA k muftiul stia din acea data