Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul Loteria II incepe pe 22 ianuarie

ro

02 Jan, 2009 20:14 760 Marime text

Procesul Loteria II, în care foştii demnitari: vicepremierul George Copos, ministrul Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu au fost acţionaţi în Instanţă de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), va începe luna aceasta, pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucureşti, informează Realitatea.net.

Tribunalul Bucureşti a hotărât această dată, în care cei menţionaţi vor fi judecaţi după ce, pe 29 decembrie 2008, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei trei, împreună cu alte zece persoane, acuzându-i de manipularea pieţei de capital, după ce o societate a lui Copos a produs daune în valoare de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat. Potrivit informaţiilor de la DNA, instituţie citată de Realitatea.net, fostul vicepremier George Copos este învinuit de spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la încălcarea legii, de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Camelia Voiculescu este pârâtă în Justiţie pentru folosirea unor informaţii privilegiate, pentru dobândirea pe cont propriu sau a unei persoane terţe şi de efectuarea împreună cu alţi cetăţeni a operaţiunilor de manipulare a pieţei. Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor este acuzat de folosirea informaţiilor privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau a unei terţe persoane, direct sau indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare, care privesc acele informaţii. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurător asupra caselor celor trimişi în judecată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii