Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Producatorii narcoticelor incearca sa distraga atentia cercetatorilor de la efectele fumatului

ro

28 Dec, 2008 20:13 737 Marime text

Două studii realizate la cererea Institutului Naţional de Cancer din SUA arată că două mari companii producătoare de narcotice s-au implicat în acţiuni ştiinţifice, pentru a distrage atenţia cercetătorilor de la efectele fumatului.

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney, compania Philip Morris ar fi trimis un angajat la Institutul de Cercetare Chulabhorn din Bangkok, Thailanda, pentru a le distrage atenţia de la efectele fumatului pasiv către alte surse de poluare a aerului. Un alt studiu efectuat de cercetătorii americani arată că reprezentanţii companiei British American Tobacco ar fi plătit una dintre campaniile Fundaţiei Ficatului de la Beijing, China, pentru a distrage atenţia de la legătura dintre fumat şi bolile de ficat, informează Realitatea.net.

"Având în vedere că ţările cu o economie dezvoltată pun tot mai multe obstacole în calea companiilor producătoare de tutun, ele trebuie să se orienteze spre alte pieţe", a spus epidemiologul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Edouard Tursan d'Espaignet, potrivit sursei citate. Companiile au negat rezultatele studiilor şi cu toate acestea, organizaţiile împotriva fumatului au cerut public instituţiilor ştiinţifice să renunţe la cooperarea cu producătorii de tutun care încearcă să se infiltreze pe piaţă în Asia, Africa şi America Latină. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că 80% dintre cele opt milioane de decese cauzate de fumat vor avea loc până în anul 2030.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii