Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo 13 septembrie (video)

ro

13 Sep, 2011 01:16 1175 Marime text

Noaptea nu aduce schimbări semnificative ale vremii. Mai mulţi nori vor fi doar prin regiunile nordice, unde izolat sunt condiţii să cadă şi câţiva stropi de ploaie. În celelalte regiuni cerul va fi mai mult senin la noapte. Vântul nu trece de moderat, iar minimele termice se vor situa în general între 10 şi 20 de grade.

Deşi ne apropiem de jumătatea primei luni de toamnă, pare că vara s-a întors în forţă la noi în ţară. Şi marţi vremea va fi frumoasă, iar după-amiaza se anunţă călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Local, vorbim chiar de caniculă în zonele de câmpie din Oltenia şi Muntenia. Maximele vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Indicele de confort termic va atinge aici pragul critic de 80 de unităţi. Aceste temperaturi de miez de vară le datorăm aerului tropical ce domină încă sud-estul Europei. Fenomenele meteorologice sunt foarte puţine, doar izolat la munte vor fi averse slabe şi descărcări electrice, iar vântul nu trece de moderat.

După o noapte cu cer mai mult senin şi vânt liniştit, în Bucureşti urmează o zi cu vreme ca în plină vară. Soarele arzător, norii absenţi şi aerul de origine nord-africană urcă mercurul în termometre până la 34, poate chiar 35 de grade. Vorbim aşadar despre vreme caniculară la amiază, cu 8, 9 grade peste media climatologică a datei.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii