Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pentru următoarele zile

ro

27 Apr, 2011 13:48 1187 Marime text

Până sâmbătă, regimul termic se menţine apropiat de ce ar fi normal, cu valori ziua între 14 şi 22 de grade şi temperaturi nocturne de la 2 la 12 grade. Soarele însă nu e tocmai prezent, dar cel puţin norii nu lasă ploi decât sporadic şi mai mult pe la munte. De 1 mai, ne vom bucura de un weekend cald.

Temperaturile mari continuă şi miercuri să răsfeţe bună parte din ţară. Cele mai mari valori sunt aşteptate în Maramureş şi Crişana, unde mercurul va urca şi la 24-25 de grade, valori de la care se socotesc, de altfel, temperaturile de vară. Pe litoral rămâne însă rece, cu maxime de 14-15 grade. Norii strâng rândurile peste toată ţara, iar vântul, deşi calm dimineaţă, se va tot înteţi peste zi mai ales în sudul ţării. Cât despre ploi, le aşteptăm abia spre seară în sudul şi sud-vestul ţării.

Capitala are şi ea parte de nori, încă de la primele ore ale zilei, dar ploi nu sunt prognozate. De temperatură nu ne putem plânge, amiaza urmând să numere nu mai puţin de 21-22 de grade. Vântul însă se anunţă din ce în ce mai alert pe măsură ce înaintăm în zi. Presiunea atmosferică, deşi a scăzut deja sub valoarea considerată ideală pentru organismul uman, continuă să aibă o tendinţă descendentă de la 755 mm coloană de mercur.

Dacă norii de peste crestelele montane vă îngrijoarează, e bine să ştiţi că drumeţiile pe care vi le-aţi propus nu vor fi împiedicate de vreo ploaie prea serioasă. Meteorologii anunţă cel mult câte un strop pe ici pe colo prin staţiunile montane, în timp ce regimul termic continuă să fie uşor mai ridicat decât ar fi normal pentru această perioadă din an. De altfel, singurul fenomen deranjant ar putea fi vântul care suflă o idee prea hotărât, dar nu suficient cât să strice o după amiază reuşită pe cărări de munte.

Temperaturile sunt neobosite în interiorul Arcului Carpatic. În ciuda norilor care nu se prea dau duşi din faţa soarelui, valorile termice urcă şi la 24-25 de grade în Maramureş şi Crişana, dar şi în rest vorbim de maxime ce trec de 20 de grade. Dar, cum spuneam, norii se înmulţesc astăzi, dar ploi lasă doar pe ici pe colo în sudul Banatului şi în zona de munte unde şi vântul va sufla susţinut.

În sud, pătura de nori devine din ce în ce mai groasă iar spre seară ar putea chiar să lase şi ceva ploi prin Oltenia şi sudvestul Munteniei. Vântul este alert şi neplăcut azi în această parte a ţării, dar maximele compensează cu un avânt termic de 20 de grade la Craiova, 21 la Giurgiu şi 22 în Buzău.

Spre malul mării însă, vremea e rece. Abia dacă se fac 19 grade în zona continentală a Dobrogei, în timp ce pe litoral, mercurul se opreşte la 15 grade la Constanţa. În plus, briza mării nu e deloc plăcută, iar norii stau destul de aglomeraţi pe cerul regiunii. Moldovenii au parte de acelaşi răsăţ termic ca şi luni, cu peste 20 de grade în toată provincia, până la 22 de grade în Iaşi şi Focşani. Totuşi, şi aici norii se vor tot aduna mai ales după amiază, dar măcar vântul aici nu trece de moderat.

Joi, nu numai că norii continuă să acopere soarele, dar vor reuşi să scadă şi din avântul termic. Astfel, vom avea temperaturi d ela 14 la 22 de grade cel mult, iar ploile intră şi ele în tabloul meteo din sudul Banatului, din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. În plus, vântul va fi agitat şi neplăcut în majoritatea regiunilor.

Bucureştenii vor avea joi parte de 19 grade la amiază, umbrite însă de nori prin care soarele îşi va strecura puţine raze. Ploi însă nu se anunţă, în schimb vântul va fi în continuare alert.

Vineri tot norii vor dicta aspectul zilei. În plus, mai cad şi câteva ploi la munte, dar şi în restul teritoriului pe suprafeţe restrânse. În aceste condiţii, faptul că soarele e zgârcit la vedere va menţine temperaturile la valori de la 14 la cel mult 22 de grade, dar măcar vântul se mai domoleşte.

Şi în Capitală vineri tot norii sunt la putere, dar măcar nu aduc ploi. Maxima urcă la 19-20 de grade, iar vântul nu trece de moderat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii