Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo Se încălzeşte în toată ţara

ro

09 Jan, 2011 12:29 1532 Marime text

soare_de_iarna_40338000.jpgÎn ciuda lunii lui gerar, iarna rămâne doar în fila din calendar, pentru că maximele cresc până la vârfuri termice şi de 12 grade în Dealurile de Vest, ceea ce înseamnă temperaturi şi cu 10 grade peste ce ar fi normal. Marţi după masă însă deasupra ţării noastre intră o nouă masă de aer polar, care nu va rămâne prea mult deasupra ţării noastre.

Ne bucurăm şi duminică de o vreme mult mai caldă decât normal. De altfel, meteorologii spun că vârfurile termice de 12 grade aşteptate în zonele de deal şi de munte, ca şi în regiunile vestice, sunt mai mari şi cu 10 grade decât ar fi normal.

Numai la câmpie, în sud şi est, mercurul se avântă mai puţin, din cauza ceţii care va persista peste zi la nivel local. În plus, norii nu sunt prea prezenţi pe cerul ţării şi lasă doar câteva ploi pin nord, centru şi est, dar în rest vorbim de precipitaţii cel mult izolate.

În Capitală ziua începe cu ceaţă şi nori, dar, în ciuda aspectului mohorât al vremii, maxima reuşeşte să urce la 3-5 grade Celsius.

Chiar dacă luna ianuarie e cunoscută drept cea mai rece lună din an, luni la amiază mercurul va indica valori termice departe de ce ar fi normal. Vorbim de temperaturi de cel uţin un grad două la Craiova şi Cluj, unde ceaţa e persistentă, dar la Timişoara maxima va atinge 10 grade.

În zonele joase din exteriorul arcului carpatic vor predomina norii stratiformi şi ceaţa, dar nu lipsesc nici condiţiile de burniţă sau fulguială, în timp ce ploile şi poleiul vor prefera şi nordul şi nord-vestul ţării.

Bucureştenii nu zăresc mâine nici o rază de soare din cauza norilor denşi şi a ceţii, dar maxima reuşeşte să salte cu un grad-două peste valoarea de îngheţ.

Marţi, vremea se anunţă mohorâtă în majoritatea regiunilor. Ceaţa preferă ca şi până acum sudul şi estul ţării, iar maximele continuă să fie peste normal, atingând valori de la 0 la 10 grade.

În Capitală soarele e scump la vedere marţi, dar în ciuda burniţei şi a ceţii matinale, maxima atinge 4-5 grade.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii