Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de buget pe 2009 va fi dezbatut in sedinta de Guvern

ro

25 Dec, 2008 12:14 772 Marime text

Proiectul bugetului de stat pentru anul viitor va fi dezbatut în cadrul unei şedinţe de Guvern programată luni, 29 decembrie şi pregătită peste trei zile de o discuţie informală la nivelul miniştrilor, au declarat surse oficiale pentru ziariştii de la NewsIn, citează hotnews.ro

Potrivit sursei citate, miniştrii vor avea, sambătă, o întâlnire informală pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor. În cursul zilei de luni este programată o şedinţă de Guvern în cadrul căreia va fi dezbătut noul proiect de buget, care urmează a fi trimis Parlamentului. De altfel, surse parlamentare au estimat că, după 15 ianuarie, proiectul de buget ar urma să intre în analiza comisiilor de specialitate, astfel că, în ultima săptămână din ianuarie, să fie convocată o sesiune extraordinară pentru votarea bugetului pe 2009.

Cabinetul Tăriceanu a trimis înaintea alegerilor din 30 noiembrie, un proiect de buget pentru a fi dezbatut de Parlament. Guvernul Boc îşi va proiecta bugetul în funcţie de priorităţile propriului program de guvernare. Noul ministru al finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, la finalul săptămânii trecute că deficitul bugetului de stat se plaseaza, în prezent la 3,67% din PIB şi ar putea atinge 4% din PIB până la finalul acestui an, informează hotnews.ro. Conform sursei citate, Eugen Rădulescu, director în cadrul BNR, a afirmat ieri, la The Money Channel, că deficitul bugetar va ajunge în 2008 la 5% din PIB, ţinta noului guvern de 1,7% din PIB pe 2009 fiind foarte greu de atins, după ce veniturile la buget vor scădea, iar creşterea economică ar putea stagna.

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii