Proiectul FLAG Delta Dunării privind dezvoltarea zonei pescărești, implementat la Tulcea
Proiectul FLAG Delta Dunării privind dezvoltarea zonei pescărești, implementat la Tulcea


Persoanele interesate au beneficiat de prezența la conferință a secretarului de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Alexandru Potor și a directorului din cadrul Autorității de Management POPAM, Valentin Toma, pentru a le adresa întrebări legate de proiect, informează reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea.
„În calitate de membru fondator al Asociației „Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării“, Consiliul Județean este extrem de interesat de dezvoltarea durabilă din punct de vedere socio - economic, de mediu și cultural a comunităților din zona de pescuit și acvacultură. Pe această cale, țin să mulțumesc pentru prezența la Tulcea domnului secretar de stat și reprezentanților Autorității de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.
Toți cei interesați au ocazia astăzi de a afla amănunte referitoare la măsurile finanțate prin acest plan de dezvoltare locală a zonei pescărești, respectiv diversificarea activității de pescuit și crearea de locuri de muncă în zona FLAG Delta Dunării, sporirea atuurilor de mediu și încurajarea investițiilor care vizează atenuarea schimbărilor climatice, dar și promovarea bunăstării sociale, a inovării și a patrimoniului cultural al zonei.
Până în 2020 sperăm să reușim să rezolvăm o mare parte din problemele județului, în condițiile în care beneficiem și de programul ITI, prin care aveți posibilitatea să accesați tot felul de proiecte pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Un lucru vreau să aveți în vedere, respectiv să aveți asigurată partea proprie de finanțare“, a declarat administratorul public Vasile Strat.
Proiectul se va implementa în teritoriul eligibil al FLAG, atât în zona umedă a deltei (comunele Ceatalchioi, Pardina, Chilia, Veche, C.A. Rosetti, Maliuc, Crișan, Sfântu Gheorghe, orașul Sulina) cât și în zona continentală (comunele Somova, Nufăru, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Valea Nucarilor, Sarichioi, Jurilovca, Ceamurlia de Jos, Luncavița, Niculițel, Frecăței, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, orașele Isaccea, Babadag și municipiul Tulcea).„Putem face din sectorul de pescuit și acvacultură unul dintre cele mai performante din Europa, având atât potențial natural cât și resursele umane necesare. Pentru a reuși acest lucru, vă garantez că veți avea tot sprijinul din partea Autorității de Management POPAM, cât și din partea Ministerului Agriculturii“, a declarat secretarul de stat Alexandru Potor.
Sursa foto: Consiliul Judeţean Tulcea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp