Protest în fața Ministerului Transporturilor. Ce se scandează
Protest în fața Ministerului Transporturilor. Ce se scandeazăPrintre modificările scandaloase făcute de Valentin Dorobanțu se numără închirierea celor mai bune locomotive operatorilor privaţi şi desfiinţarea unor trenuri de navetă, profitabile.
Liderul sindical a precizat că a obţinut autorizaţie de la primărie pentru acest protest."Scopul acţiunii este îndepărtarea managerului general de la CFR Călători (Valentin Dorobanţu - n. r.) - asta este solicitarea noastră principală - pentru măsurile pe care dumnealui le-a luat de la numirea lui, din martie, şi până în prezent, atât pe latura de resurse umane, cât şi în ceea ce priveşte managementul companiei.
În condiţiile în care CFR Călători duce o lipsă acută de material rulant, atât vagoane, cât şi locomotive, dumnealui a înţeles că cele mai bune locomotive ale companiei să fie închiriate operatorilor privaţi.
În condiţiile în care noi avem nevoie de automotoare, există un contract de reparaţii capitale la Săgeţile Albastre, care necesită reparaţii urgente şi era un contract în derulare în baza unui contract-cadru cu Remarul 16 Februarie. Contractul a expirat la 1 iulie, dumnealui a refuzat să prelungească acest contract şi a vrut să iasă cu o nouă licitaţie. Din această cauză, 76 de automotoare care necesită reparații, nu vor mai circula.
De asemenea, s-au luat măsuri de anulare a unor trenuri de navetă, adicp trenurile profitabile ale CFR Călători. Sunt zeci de trenuri la nivel de companie, deja anulate, și ce ne doare cel mai tare și este un semn de mare întrebare pentru noi este că acestea nu sunt nişte trenuri oarecare, sunt trenurile de navetă, adică trenurile profitabile ale CFR Călători şi asta pe noi nu ne duce decât la gândul că aceste anulări de trenuri sunt tocmai pentru a favoriza operatorii privaţi de a intra pe acele secţii.", a declarat liderul Sindicatului Naţional al Personalului Feroviar din Sectorul Comercial, Dragoş Tănase.
Sursă: AGERPRES
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp