Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD hotaraste daca il va sanctiona pe ministrul de Interne

ro

12 Jan, 2009 14:29 795 Marime text

Conducerea PSD va hotărî astăzi, dacă îl va sancţiona pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, pentru că l-a numit fără să consulte partidul, în funcţia de şef al Direcţiei de Informaţii a Ministerului de Interne, pe chestorul Virgil Ardelean.

Potrivit informaţiilor furnizate de Realitatea.net, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat acum două zile că, ministrul de interne riscă sancţiuni disciplinare, deoarece nu a consultat partidul în cazul numirii lui Virgil Ardelean. Astfel, Oprea ar putea rămâne fără sprijin din partea PSD-ului şi chiar ar putea fi înlocuit din funcţia de ministru. În urma şedinţei, s-ar putea ca social-democraţii să nu ia nici o măsură în ceea ce-l priveşte pe Gabriel Oprea, ci doar să-i ceară premierului Emil Boc, revocarea din funcţie a lui Virgil Ardelean.

În ceea ce priveşte părerile membrilor PSD, acestea sunt împărţite, iar în partid s-au format două tabere: pro şi contra Oprea. Unii sunt de părere că, Gabriel Oprea a greşit, în timp ce ceilalţi spun că, ministrul de Interne nu ar trebui sancţionat. Preşedintele Mircea Geoană, Ion Iliescu, Liviu Dragnea sau Marian Vanghelie fac parte dintre cei care spun că ministrul de interne a greşit, deoarece nu s-a consultat cu liderii partidului în ceea ce priveşte numirea secretarilor de stat şi a directorului Virgil Ardelean. De cealaltă parte, fostul ministru de interne Ioan Rus, Marian Oprişan, Neculai Onţanu, dar şi o parte dintre miniştrii social-democraţi îl susţin pe Oprea în decizia sa, pentru că ar fi acţionat în baza competenţelor de ministru. Scandalul din PSD a zdruncinat şi coaliţia. În acest război al declaraţiilor, PD-L-iştii îi ţin partea lui Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii