Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea a recâştigat majoritatea la Senat. Ion Toma s-a înscris în UNPR

ro

30 May, 2011 22:37 1338 Marime text

Senatorul Ion Toma s-a înscris luni UNPR. Arcul guvernamental a recâştigat puterea în Senat în jumătate de oră după ce o pierduseră prin trecerea pedelistului Şerban Rădulescu la independenţi.

Începând de marţi, senatorul Ion Toma va activa în cadrul grupului UNPR din Senatul României. UNPR are în prezent 27 de parlamentari - 12 senatori şi 15 deputaţi. Prin această mutare, matematica parlamentară s-a întors în favoarea puterii.

"Sunt un om de stanga si inscrierea mea in UNPR este un pas firesc. Am venit alaturi de colegii care au demonstrat ca stanga romaneasca nu si-a pierdut demnitatea. La fel ca toti colegii din UNPR, nici eu nu mi-am schimbat crezul politic si valorile, ci altii au schimbat peste noapte macazul. Regret ca partidul pentru care am muncit ani de zile s-a schimbat atat de dramatic in rau in ultima vreme. Am insa si o mare bucurie. Si anume ca in UNPR am regasit fosti colegi, adevarati prieteni si oameni de caracter. Alaturi de Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, Vali Steriu, Anghel Iordanescu, oamenii care au contribuit decisiv la iesirea Romaniei din recesiune, voi face in continuare o politica de stanga si voi pune umarul la obtinerea unor rezultate bune pentru UNPR in 2012. Sunt sigur ca daca nu ar fi existat UNPR, Romania ar fi fost astazi intr-o situatie mult mai dificila. Acest lucru mi-a fost transmis inclusiv de alegatorii din Olt, cei cu care m-am consultat inainte de a veni alaturi de UNPR", a declarat senatorul Ion Toma.

Senatorul Ion Toma a fost exclus din PSD în ianuarie pe motiv că ar fi plănuit crearea unei alte formaţiuni politice ca răzbunare pentru înlăturarea lui de la şefia grupului PSD din Senat. Considerat apropiat al lui Mircea Geoană, Toma a rămas fără funcţii de conducere după Congresul partidului şi a fost tras pe tuşă de oamenii lui Victor Ponta, la fel cum s-a întâmplat şi cu Viorel Hrebenciuc. Surse politice susţineau încă de la acea vreme că Toma ar fi avut ca opţiune trecerea la UNPR.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii