Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Queen Elisabeth din Constanta, un restaurant care a readus un bucatar roman talentat inapoi in tara

ro

25 Oct, 2011 00:48 2366 Marime text
img_3788.jpgNu stiu cum vedeti voi Constanta dupa ce trece toata nebunia cu imbaierea de mare si de soare, dar eu o credeam moarta, eventual cu cateva barulete deschise pentru studentii de la Ovidius si cateva restaurante pentru localnici.

Ei bine, in turneul prin tara, in care invitam bucatarii sa testeze noi sosuri si sa vada daca merita sau nu sa le foloseasca in preparatele lor, in fiecare seara dupa eveniment si in fiecare seara inainte de eveniment se intampla sa mancam numai in restaurante misto. Si cam asa a fost si in seara asta, cand am mancat la Queen Elisabeth, in Constanta, un restaurant abia deschis de cateva zile, care ne-a primit cu usile laaarg deschise, cu cele mai bune vinuri asortate cu cea mai buna mancare ce a fost dat sa-mi atinga papilele gustative si cu hmm, nici nu stiu cum sa-l descriu, cel mai pufos? cel mai dulce-acrisor? cel mai potrivit pentru seara asta? cel mai desert care m-a scos din obsesia ciocolata neagra? desert.

Si de-aici incepe povestea, caci tare ne-am mai incantat simturile de cand am pus primul strop de vin pe buze, pana cand am asteptat mancarea la lumina lumanarii (asta pentru ca ce anuntau la stiri nu a fost poveste si da, valurile si vantul mai fac probleme electricitatii) si am mancat-o incet, savurand fiecare bucatica de pui imbaiat in mousse de broccoli in cazul meu, midii, salata de fructe de mare si incheind cu vizita bucatarului si a managerului restaurantului, care ne priveau fascinati in timp ce noi sorbeam din priviri deserturile aaapetisante.

Si daca vreti vreodata sa faceti vreun material cu bucatarii absolut minunati din Constanta, cu mare drag va recomand sa vorbiti cu bucatarul de la Queen Elisabeth.

Omul a venit cu atata experienta in spate, incat eu, daca as fi managerul de la Queen Elisabeth, nu l-as mai lasa vreodata sa plece din tara decat la cursuri de perfectionare si concursuri si sa-mi duca numele restaurantului mai departe in mari si zari. Bucatarul e repatriat, e un talent reintors in tara, care a gatit in restaurante mari din Anglia si intr-un super restaurant de lux din Tanzania, in Zanzibar vreme indelungata, dupa care s-a reintors si a devenit bucatar in Constanta, la Queen Elisabeth. E modest si spune ca laudele le primeste, dar ca el doar isi face treaba cat poate de bine. Si nu ii place ca nu gaseste condimentele de care are maare nevoie pentru unele preparate (in meniu exista un preparat traditional amerindian) decat pe site-uri, aduse de afara, asa ca e nevoit sa-si faca stocuri maricele, desi cateodata are nevoie de condimente proaspete.

Si ca sa va faceti o idee despre cat de nou e restaurantul si despre cat de putin se bazeaza pe promovare agresiva si cat de mult pe word of mouth, cautati-l pe net. Nu-l veti gasi.

Asa ca voi incerca sa va conving sa-i treceti pragul cu pozele cu mancare de mai jos si va indemn cu drag ca atunci cand mai dati cate o fuga prin Constanta sa mergeti sa mancati aici - preparatele nu sunt foarte scumpe - un fel doi e in medie 30 de lei, iar un desert buuun buuun 20 de lei. Dar merita. Asa ca va las sa vedeti si voi daca-i asa sau nu. Ne auzim cu urmatorul review de la Oradea

Sursa: Ralucaduta.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii