Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rachida Dati, fosta protejata a lui Sarkozy a nascut o fetita

ro

04 Jan, 2009 20:55 1180 Marime text

Ministrul francez al justiţiei de origine marocană, Rahida Dati, preferata până de curând a lui Sarkozy a născut vineri 2 ianuarie, o fetiţă.

Dati, care a ieşit din graţiile pşedintelui Nicolas Sarkozy, este mama unei fetiţe, pe nume Zohra. Acesta este primul copil al ministrului, făcut la 43 de ani. Identitatea tatălui copilului rămâne în continuare un mister şi un subiect de presă foarte controversat. Datorită fotografiilor din perioada în care era însărcinată şi zvonurilor privind identitatea tatălui, al cărui nume nu este cunoscut, dar se zvoneşte a fi José Maria Aznar, fostul prim-ministru spaniol, face din Rashida Dati un boom de presă.

Ministrul francez al justiţiei, este foarte zgârcită în declaraţii , de fiecare dată presa nereuşind să afle multe lucruri despre viaţa sa particulară. Un alt subiect de discutţie între preşedinte şi ministrul justiţiei care ar fi provocat distanţarea dintre cei doi ar fi pritenia strânsă pe care o are Dati cu fosta soţie, a lui Sarkozy, Cecilia. Rachida Dati este, alături de Rama Yade, secretarul de stat francez pentru drepturilor omului, unul dintre simbolurile deschiderii faţă de minorităţi a Guvernului lui Nicolas Sarkozy.

Una dintre favoritele preşedintelui francez o perioadă lungă de timp, ea este adesea criticată în prezent pentru gusturile sale luxoase şi pentru seratele mondene la care participă. Poate aceste sunt unele din motivele pentru care actualul conducător al Franţei nu o mai agrează. Foasta putătoare de cuvânt în camapania electorală a preşedintelui Sarkozy a fost ameninţată un timp că-şi va pierde funcţia.

Ex-protejata lui Sarkozy îşi va continua totuşi activitatea în cadrul Ministerului Justiţiei, sugerând în ultimele săptămâni că nu-şi va întrerupe activitatea decât pentru scurt timp după ce va naşte. Fata unui zidar marocan şi a unei casnice algeriene, Rachida Dati este prima imigrantă care se află la conducerea unui minister important. Înaintea ei, fosta candidată socialistă la alegerile prezidenţiale din Franţa, din 2007, Ségolène Royal a dat naştere celui de-al patrulea copil al său în perioada în care conducea Ministerul Mediului, în 1992.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii