Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Râsul e molipsitor, dar şi vindecător!

ro

21 Mar, 2014 11:45 1573 Marime text
După ce s-au efectuat o mulţime de cercetări ce au dus la rezultatele prezentate mai jos, se poate concluziona că râsul este un tratament gratuit, mereu disponibil, naural, de care nu poţi face exces şi care nu are efecte adverse. Iată de ce:
Când râzi, creierul produce endorfine, substanţe de 500 de ori mai eficiente în eliminarea durerilor, comparativ cu medicamentele.De aceea, persoanele care râd des au nevoie de mai puţine calmante după o operaţie, decât acelea care nu se amuză deloc.
Într-un studiu recent s-a dovedit că persoanele care sufereau de diabet şi au avut deja un atac de cord şi-au redus riscul unui alt atac prin privitul unei comedii de 30 de minute pe zi. Asta deoarece privitul unui film amuzant are capacitatea de a creşte presiunea sângelui cu 22%, fapt important în menţinerea sănătătii inimii.
„Terapia prin râs” are un rol important şi în îmbunătăţirea calităţii somnului şi în 10-15 minute de râs poţi arde aproximativ 50 de calorii. În plus, râsul poate creşte cu până la 14% nivelul imunoglobinelor, celulele care luptă împotriva bolilor. Alte studii au mai indicat că râsul îţi dă energie şi stimulează circulaţia sângelui în inimă, plămâni şi muşchi.







 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii