Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli noi pentru capturarea a patru specii de pești răpitori în Delta Dunării de anul viitor. Ce trebuie să știe pescarii

ro

04 Nov, 2017 10:11 3378 Marime text
Pescarii sportivi care vor veni anul viitor în Delta Dunării vor putea captura doar în regim "No kill" patru specii de pești, potrivit propunerii înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) autorităților naționale citate de Agerpres.ro. 
 
 Cele patru specii de pești răpitori sunt crapul, somnul, șalăul și știuca și se vor putea pescui doar cu năluci artificiale.
 

"Nu mai ai voie să oprești niciun exemplar din cele patru specii. Această nouă parte de lege referitoare la pescuitul sportiv nu se aplică și la nivelul pescuitului familial, acolo unde se folosește o lansetă", a declarat vineri, pentru AGERPRES, guvernatorul Mușetescu.

 
O altă propunere adoptată în urma dezbaterilor cu asociațiile de pescari le va permite pescarilor sportivi să captureze în același regim exemplarele de știucă atunci când se încheie prohibiția la această specie, dar este prohibiție generală a pescuitului.

"Prelungim astfel cu două luni sezonul turistic care începea din iunie. Anul viitor, ar putea să înceapă mai repede, atunci când se termină prohibiția la știucă", a precizat guvernatorul Rezervației.

 
În timpul discuțiilor purtate pe tema ordinului de prohibiție a pescuitului pentru anul viitor, conducerea ARBDD și asociațiile de pescari au stabilit noi zone de cruțare a speciilor de pești și s-a analizat situația pescuitului cu năvodul în Gorgova și Somova.

"Credem că ar fi timpul să renunțăm măcar pentru o perioadă la această unealtă. Deocamdată, pescuitul cu năvodul va fi permis, dar strict monitorizat în cele două locuri", a mai spus guvernatorul Mușetescu.

 
Potrivit sursei, ARBDD a înaintat Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură propunerile pentru modificarea ordinului de prohibiție a pescuitului. Acest act normativ este analizat în fiecare an de pescari, cercetători și autorități, pe baza observațiilor primite din partea acestora fiind aprobat la începutul fiecărui an.

Sursa: Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii