Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Cernea “Întrebările mele pentru cei doi candidați din turul II al alegerilor prezidențiale – Partea a II-a”

ro

11 Nov, 2014 15:54 1634 Marime text
Deputatul Remus Cernea a publicat un număr de şase întrebări care sunt adresate celor doi candidaţi la Preşedinţia României, Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Întrebările fac parte din sfera politică externă şi sistemul electoral. Remus Cernea şi-a exprimat dorinţa ca aceste întrebări să fie avute în vedere de moderatorii care îi vor intervieva pe cei doi candidați în aceste zile. Iată care sunt cele şase întrebări:
 
 
Întrebarea nr. 7: Veți sprijini, ca președinte, acordarea de către România a unor ajutoare umanitare pentru Ucraina și Siria, inclusiv prin îngrijire medicală acordată în spitalele românești, cel puțin copiilor răniți ori care suferă de diverse afecțiuni grave și care provin din aceste țări?
 
Întrebarea nr. 8: Veți sprijini, ca președinte, dezvoltarea bunelor relații cu Republica Populară Chineză însă în limitele prevăzute de documente importante ale partenerilor noștri din NATO și UE, dar și inițierea unei relații de natură economică și comercială cu Taiwanul, fără implicații de ordin politic și respectând „Politica unei singure Chine” (one China policy), inclusiv prin deschiderea unei reprezentanțe economice a țării noastre la Taipei?
 
Întrebarea nr. 9: Veți susține și veți promulga, ca președinte, o modificare a legii partidelor politice pentru ca o formațiune politică să poată fi înființată cu un număr mai mic de membri fondatori, de până la 1000, cât este media europeană, și nu 25.000 cum este în prezent doar în România și nicăieri altundeva în lumea democratică?
 
Întrebarea nr. 10: Veți susține și veți promulga, ca președinte, o modificare legislativă prin care această taxă extrem de restrictivă să fie redusă substanțial?
 
Întrebarea nr. 11: Veți susține și veți promulga, ca președinte, o modificare legislativă prin care numărul de semnături să fie redus substanțial iar acestea să poată fi colectate și online pe un site administrat de către Autoritatea Electorală Permanentă?
 
Întrebarea nr. 12: Veți susține și veți promulga, ca președinte, o modificare legislativă prin care jurământul de credință față de țară și popor pentru miniștri, prim ministru și președinte să conțină și opțiunea de a jura pe onoare și conștiință pentru cei care au alte credințe religioase decât una monoteistă ori care sunt agnostici și atei, pe lângă opțiunea de a încheia jurământul cu formula actualmente obligatorie “Așa să îmi ajute Dumnezeu”?
 
Primele şase întrebări pot fi citite AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii