Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:22 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurante, cofetării și unități fast-food sancționate de DSVSA Constanța. Ce nereguli au fost constatate

ro

16 Jul, 2018 12:17 3567 Marime text
Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 09.07.2018 – 15.07.2018.
           
Potrivit DSVSA Constanța,  inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat 204 de unități, respectiv 71 de restaurante, 4 pizzerii, 6 cantine, 28 de unităţi tip fast-food, 5 braserii, 17 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, 1 snack-bar, 1 cafe-bar, 1 unitate tip bistro, 28 de magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 11 laboratoare de cofetărie/patiserie,  3 tonete de înghețată, 1 pensiune, 2 depozite alimentare și 1 unitate de produse congelate.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:
         comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
         manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
         ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
         condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
         depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
           

”Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 6 restaurante, 3 unități tip fast-food, 1 unitate tip bufet, 1 magazin alimentar, 1 laborator cofetărie/patiserie, 5 baruri, 1 depozit alimentar,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 36.000 de lei. A fost elaborată o Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru 1 depozit alimentar” - au mai transmis reprezentanții DSVSA Constanța. 


De asemenea A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 


D.S.V.S.A. Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile.

Unităţile aflate pe litoral sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii