Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Riscă închisoare de la 15 la 20 de ani Bătaie ca în filme într-o localitate din Tulcea

ro

04 Aug, 2011 18:46 1374 Marime text

La data de 25.07.2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe inculpaţii Marinel Ciocrac şi Marius Marian Ciocrac, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi loviri şi alte violenţe.

În fapt, s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 2.05.2011, în jurul orelor 10.30, pe fondul unui incident din data de 1.05.2011, inculpaţii Marinel Ciocrac ( zis Scorpionul) şi Marius Marian Ciocrac ( zis Piratul), deplasându-se prin oraşul Măcin, jud. Tulcea, s-au întâlnit pe una dintre străzi cu victima C.V., de 26 de ani, aflată la volanul unui autoturism Opel. La intersecţia străzilor Traian cu Ştefan cel Mare, din autoturismul Opel a coborât un martor pentru a schimba nişte bani, timp în care de autoturism s-a apropiat inculpatul Marius Marian Ciocrac, care a scos de sub tricou un cuţit de la brâu, cu ajutorul căruia i-a aplicat victimei C.V. o lovitură în zona pieptului, cauzându-i o leziune a antebraţului drept, penetrarea şi fracturarea sternului în dreptul inimii. Victima a reuşit să pună în mişcare autoturismul şi să plece de la faţa locului, însă inculpatul Marius Marian Ciocrac s-a prins cu o mână de o bară de pe plafonul autoturismului, fiind dus cu picioarele ridicate în aer circa 100 de metri pe str. Traian. Din urma autoturismului a venit inculpatul Marinel Ciocrac pe moped. Când autoturismul Opel a fost oprit, victima C.P. a intenţionat să iasă pe portiera din dreapta faţă, însă aceasta a fost deschisă de câtre inculpatul Marinel, Ciocrac care a tras victima de haine, din autoturism pe stradă, iar pe trotuar a înjunghiat-o cu un cuţit ce-l avea asupra sa în cavitatea toracică şi abdominală, producându-i lezarea inimii, a plămânului drept, a ficatului şi a rinichilor, loviturile fiind aplicate într-o succesiune rapidă.

Martorul care coborâse din autoturismul victimei anterior să schimbe banii, văzând situaţia, a alergat după autoturismul Opel pus în mişcare, reuşind să ajungă victima după ce aceasta fusese înjunghiată, înainte de a cădea la sol, împrejurare în care a fost tăiat superficial cu acelaşi cuţit de către Marinel Ciocrac, agresiune care l-a determinat pe martor să fugă de la faţa locului.

Martorul a apelat numărul de urgenţă 112, dar echipajul de ambulanţă sosit la faţa locului, cu toate că a efectuat manevre de resuscitare, nu a reuşit să readucă la viaţă victima.

Din cercetări s-a stabilit că moartea victimei C.P. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne cauzată de numeroase plăgi înjunghiate.

Inculpaţii Marinel Ciocrac şi Marius Marian Ciocrac au fost reţinuţi de procuror la data de 2.05.2011, iar la data de 3.05.2011 au fost prezentaţi Tribunalului Tulcea, care a emis pe numele inculpaţilor mandate de arestare preventivă pe 29 de zile, dată de la care inculpaţii au fost cercetaţi în stare de arest.

Inculpatul Marius Marian Ciocrac a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar inculpatul Marinel Ciocrac (recidivist) pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi infracţiunea de loviri şi alte violenţe (agresarea martorului).

Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi, iar cea pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe fiind închisoarea de la o lună la 3 luni sau amenda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii